İSTANBUL (AA) - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Yetim Gülerse Dünya Güler" konulu fotoğraf sergisi Tünel'de açıldı.

İETT'den yapılan açıklamaya göre, Müslüman coğrafyada kanayan yara haline gelen ''yetim'' konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Yetim Dayanışma Günleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisinin kapılarını ziyaretçilere açtığı belirtildi.

Sergide, Afganistan, Pakistan, Yemen, Etiyopya, Gana, Kenya, Ruanda, Moritanya, Sri Lanka, Bosna Hersek, Sudan, Bangladeş ve Açe’de gerçekleştirilen yetim organizasyonlarından çekilen fotoğrafların yer aldığı ifade edilen açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından "Yetim Gülerse Dünya Güler" Projesi kapsamında 45 ülkede 636 proje çerçevesinde 204 bini aşkın yetim çocuğa maddi ve manevi destek verildiği kaydedildi.

İETT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle düzenlenen sergi, 30 Nisan'a kadar gezilebilecek.