Modası geçmeyen ve kolay kolay geçecekmiş gibi de görünmeyen meşhur video paylaşım platformu YouTube'u aktif olarak kullanıyor musunuz? Daha da önemlisi, kendinize ait bir kanalınız var mı? Eğer varsa, abonelik konularına da aşinasınız demektir. Abone veya başka bir deyişle düzenli kanal takipçisi sayısının, bu video bazlı sosyal ağ ortamındaki başarınızı belirleyen en önemli etken olduğunu söyleyebiliriz. 1.000 ve üzeri aboneye ulaştığınızda, İş Ortağı Programı (Partner Program) aracılığıyla doğrudan YouTube üzerinden para kazanmaya bile başlayabilirsiniz. "İyi de nasıl yapacağım bunu?" diyorsanız, şu komutları kendi kendinize bol bol tekrarlayıp birer ilke haline getirin:

Abone Ol Butonu Ekle

İşte kendinize yapmanız gereken ilk hatırlatma. "Neden" diyecek olursanız; kullanıcılar, genellikle izlemekte oldukları videonun içeriğine kendilerini kaptırıp ilgili kanala olağan yoldan abone olmayı unutabiliyorlar. O yüzden konuya dikkatlerini çekebilmek için abone ol butonunu doğrudan videolarınıza eklemek, daha akıllıca bir hamle olacaktır. Butonunuz için uygun gördüğünüz grafiği hazır modeller arasından seçebilir veya kendiniz tasarlayabilirsiniz. Sonrasında YouTube Studio üzerinden yükleyerek videonuzun sonuna veya istediğiniz başka bir yerine ekleyebilirsiniz. Butonu, video süresi boyunca görünür kılma seçeneğiniz de var.

Abone Ol Linki Ekle

Yeni aboneler kazanmanın yollarından biri de izleyicilere yeterince bilgi vermektir. "İyi de bunu zaten videomun içinde yapıyorum", diye düşünmeyin. Çoğu YouTube kullanıcısı, videonun kendisinden önce altındaki açıklama bölümüne bakar. Videoyu izledikleri sırada bile açıklamaları okumaya devam edenler de var. Hatta sırf bu açıklamaların ışığında videonun izlenmeye değer olup olmadığına karar veren kişilere bile denk geldiğimiz oluyor. Bu durumda yapmanız gereken şey belli: açıklama bölümüne olabildiğince özen göstermek. Araya bir de abone ol linki iliştirirseniz, o alana göz atanlara ekstradan yol göstermiş olursunuz. Link oluşturmak için önce kanalınızın anasayfa URL'sini kopyalayın. Hemen arkasına da ?sub_confirmation=1 ibaresini ekleyin. Bu biçimde elde ettiğiniz linki video açıklama sekmesine yapıştırın.

Popüler Video Türleri Kullan

Bu komutu da kendinize sık sık tekrarlamalısınız. İşin aslı şu ki, YouTube'da bazı video türleri diğerlerine göre çok daha fazla ilgi görmekte. Dolayısıyla siz de bunun farkında olup hedef kitlenizin beklentilerini karşılayabilmelisiniz. Son zamanların öne çıkan eğilimlerine baktığımızda; liste (listicle), tepki, nasıl yapılır (how-to) ve karşılaştırma (comparison veya versus) videolarının çoğunlukta olduğunu gözlemliyoruz. Başka bir deyişle çoğu kullanıcının tercihi bu 4 video türünden yana. Yani bu tarz videolar barındıran kanallara abone olma olasılıkları çok daha fazla. Bizden söylemesi.

YouTube Abone Satın Al

Özellikle de çiçeği burnunda bir kanal sahibiyseniz, etkileşim oranınız biraz yavaş ilerliyor olabilir. Ya da işler yolunda gidiyor olsa bile ekstra bir desteğe gereksinim duyuyor olabilirsiniz. Neyse ki günümüzde InstaTakipçi gibi güvenilir siteler, zahmetsizce ve avantajlı fiyatlara YouTube abonelikleri satın almanızı sağlıyor. Söz konusu sitelerde 100, 250, 500, 1.000, 5.000 abone gibi alternatifler bulunuyor. Yapmanız gereken tek şey, YouTube abone satın al ürününe karar verdikten sonra kanalınız için en uygun gördüğünüz paketi seçip almak. Bekleme süresi yok, karmaşık işlemler yok. Birkaç tıkla kanalınızın abone kitlesini yükseltmek sizin elinizde.

Kendini Sürekli Yenile

Dikkat ederseniz "yinele" demedik. Gerçekten de YouTube kanalınızı her zaman güncel tutmak, tekrara düşmekten kaçınmak, geçerliliğini yitirmiş videoları temizlemek, olası abonelerin gözünde sizi çok daha cazip kılar. İçerik bakımından değeri yüksek olan ve en beğenilen eski videolarıızı elbette yayında tutmaya devam edebilirsiniz. Ancak bunların yanı sıra düzenli olarak yeni içerik üretmeniz ve değişen çağa ayak uydurmanız da çok ama çok önemli. Bu bağlamda kendi videolarınızdan oluşan bir "en iyiler" (best of) yüklemek de iyi bir fikir olabilir. Böylelikle kanalınızı yeni keşfeden kişilere bir genel bakış olanağı tanımış olursunuz. Derleme videolarınızdan etkilenip daha fazlasını merak edenler, abone olup sizi takibe alabiirler.

YouTube'da Abone Mıknatısına Dönüşme Zamanı

Evet, üzerine basa basa söylüyoruz. İyi kurgulanmış kaliteli videolar yayınlayıp üstüne bir de bu yazıda verdiğimiz tüyoları uyguladığınızda, abone sayınızın ulaştığı noktaya siz bile şaşıracaksınız. Aşamalı olarak edindiğiniz ve/veya satın aldığınız aboneler sayesinde YouTube kanalınızı karlı bir gelir kaynağına dönüştürebilirsiniz.