ATİNA (AA) - Yunanistan'da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları şüphesiyle yaklanan 9 Türk vatandaşı, savcıya ifade vermek üzere Atina'daki adliye binasına getirildi.

Dün Yunan terörle mücadele ekipleri tarafından başkentteki üç eve gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan biri kadın 9 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Şüphelilerin çelik yelekli ve elleri arkadan kelepçeli olarak adliyeye getirildikleri görüldü.

Savcılık tarafından yöneltilen, "patlayıcı madde ve silah bulundurmak" ve "terör örgütü üyesi olmak" ve "sahte belge bulundurmak" suçlamalarını reddeden şüphelilerin avukatı, müvekkillerinin suçsuz olduğunu iddia etti.

Operasyonda, şüphelilerin evlerinde bomba yapımında kullanılan malzeme, patlayıcı maddeler ve bir tabancanın yanı sıra seyahat belgeleri bulunmuştu.

Şüphelilerden birisinin, Sakız Adası açıklarında mühimmat dolu bir botu Türkiye'ye geçirmeye çalıştığı gerekçesiyle yargılandığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu kaydedildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde ise, terör örgütü DHKP-C'nin başka hücre evlerinin bulunma ihtimaline yönelik araştırmaların devam ettiği belirtildi.

Kamu Güvenliği Bakanı Nikos Toskas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırı hazırlığı iddialarına ilişkin, henüz ellerinde bu yönde bir kanıt olmadığını ifade etti.