ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "30 Ağustos ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünün sembol günlerinden birisi, toplumsal birlik ve dayanışmamızın önemli bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletin, huzur ve istikrarı bozmak, toplumda gerilim ve kutuplaşma yaratmak isteyenlere karşı milli birlik ve dayanışma ruhu ile gereken karşılığı verdiğini belirtti.

Halkın, birlik, bütünlük içinde barış ve huzurun sağlanması, demokrasi ve özgürlük ortamının gelişmesi için çalışmaya devam edeceğini aktaran Arslan, "30 Ağustos ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünün sembol günlerinden birisi, toplumsal birlik ve dayanışmamızın önemli bir göstergesidir. 30 Ağustos, istiklal mücadelemizin zaferle taçlandığı, cumhuriyetimizin temellerinin sağlam temeller üzerine inşa edildiği, tarihten silinmek istenen bir milletin direniş ve dirilişinin büyük bir hızla yükseldiği, ezilen milletlere moral ve heyecan kaynağı olduğumuz bir gündür." değerlendirmesinde bulundu.

Milletin 15 Temmuz'da yeni bir zafer kazanıp, tek vücut halinde hareket ederek destan yazdığını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Doğrultulan namluların, tankların, tüfeklerin, uçakların ve bombaların karşısında göğsünü siper eden milletimiz, hainlere karşı tek yürek olmuştur. Milletimiz canı pahasına özgürlüğün timsali olan aziz vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmıştır. Şanlı tarihi destanlarla dolu olan bu millet, ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada, barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olduğunu bir kez daha en güzel şekilde ortaya koymuştur. 15 Temmuz gecesi, kahraman milletimizin imanlı göğsünde yok olup gitmiştir. Aziz milletimiz nasıl Çanakkale'de vatanını savunduysa o gece de aynı şekilde vatanımızı hainler için geçilmez kılmıştır. 30 Ağustos Zaferi'ni hediye eden, 96 yıl önce vatan için, ülkemizin geleceği için emeklerini kanlarıyla harmanlayarak toprağa düşen aziz şehitlerimize ve bugün vatanın varlığı ve bütünlüğü için toprağa düşen tüm şehitlerimize bir kez daha Cenabıhak'tan rahmet diliyoruz. Hak-İş Konfederasyonu adına 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, ülkemiz ve milletimize barış ve esenlikler diliyoruz."