ŞANLIURFA (AA) - Suriye ile en uzun kara sınırına sahip olan Şanlıurfa'da, valiliğinin Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla vatandaşlara yaptığı çağrının ardından araçlar, cadde ve sokaklar ile ev ve iş yerleri ay yıldızlı bayraklarla donatıldı.

Ülke güvenliğini ve milletin huzurunu tehdit eden PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristlerin bertarafına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na vatandaşın desteği artıyor.

Şanlıurfa Valiliği tarafından harekat dolayısıyla vatandaşlardan ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asmaları yönünde çağrıda bulunuldu. Bunun üzerine Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandaşların bir arada yaşadığı kentte, araçlar, cadde ve sokaklar ile ev ve iş yerleri Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de kentin ana güzergahındaki tün direklere Türk bayrağı astı, şehir içi otobüslerin tamamına bayrak dağıtıldı.

Eyyübiye Belediyesi ise ilçedeki esnaf ve vatandaşa 10 bin, Karaköprü Belediyesi de 5 bin Türk bayrağı hediye etti.

- "Türk ordusu herkesin duasını almıştır"

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, harekatın zaferle sonuçlanacağına inandıklarını söyledi.

Vatandaştan Afrin'de bulunan Türk askerleri için hayır duası isteyen Ekinci, "Askerimiz Afrin'de bizler de burada dua ordusunu oluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da buna canı gönülden destek verdi. Eyyübiye'de farklı etnik gruplarda vatandaşlarımız kardeşçe yaşıyorlar. Kürt, Türk, Arap burada beraber yaşıyor. Yine burada 150 bin civarında Suriyeli yaşamaktadır. Bunların hepsinin ortak duası, şanlı ordumuzun muvaffak olması yönündedir. Herkes yüksek sesle dualarını dile getirdi. İslam'ın son ordusu olan Türk ordusu, herkesin duasını almıştır." diye konuştu.

- "Orası temizlenmeli"

Şanlıurfalı 80 yaşındaki Mustafa Çakmak ise Kürt kökenli bir vatandaş olarak Türk askerinin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Harekatın vatana ve millete hayırlı olmasını temenni eden Çakmak, "Orası temizlenmeli ve bu millet kötülükten kurtulmalıdır. Suriye sınırının tamamı temizlenirse herkes rahat eder. Her yere bayrak asılması çok güzel." dedi.

Esnaf Mahmut Özdeğer ise milletçe kenetlendiklerini ve operasyonu desteklediklerini aktardı.

Harekatın başarılı bir şekilde tamamlanacağına inandıklarını vurgulayan Özdeğer, "Türk bayrağı bütün devletlere karşı asılmıştır. Biz her türlü tehdide karşı hazırız. Geri çekilmeyiz, gözümüzü kırpmadan her tarafa gidebiliriz." diye konuştu.