ANKARA (AA) - Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 34. dönem 54 tankçı uzman erbaş için yemin töreni düzenlendi.

Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında düzenlenen yemin törenine, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Albay Burç Pekin ve askerlik eğitimini tamamlayan askerlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, tümen sancağının tanıtılmasının ardından 54 tankçı uzman erbaş için ant içme törenine geçildi. Aileler yemin törenini coşku içinde seyretti. Askerler, ellerini, etrafında sıralandıkları masaların üstünde bulunan Türk bayrağı ile silahların üzerine koyarak yemin etti.

- "Sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum"

Albay Pekin, başarılı askerlere hediye ve başarı belgelerini takdim etti.

Askerlere başarı dileyen Pekin, "Bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı, Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur." dedi.

Şeref ve namusun Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsal ve elzem olduğunu belirten Pekin, "Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Pekin, Türk askeri ve Mehmetçik olmanın bir onur olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. Silahlı Kuvvetlerimizin en güçlü Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Törenin ardından, yemin eden askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.