ANTALYA (AA) - Antalya'nın Manavgat ilçesinde 65 yaşındaki kadını darbedip ziynet eşyasını ve parasını gasbettiği iddia edilen 2'si Gürcistan uyruklu 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

Adana'da gözaltına alınan Murat Ç. (39) ile Gürcistan uyruklu David G. (46) ve Genad S'nin (40) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılara, mağdur Türkan Tuncer (65) ve yakınları tepki gösterdi. Şüphelilere terlikle saldıran kadını polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi.

Tuncer, adliye bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Terlikle saldıracağıma yemin etmiştim. Beni dövdüler, elimi ayağımı bağladılar. Allah da onların elini, ayağını bağlasın. Ömür boyu hapis cezası alsınlar. " dedi.

Öte yandan, zanlılardan David G'nin poliste verdiği ifadede, "David bana 'Genad hırsızlık konusunda uzman' dedi. Benden şoförlük yapmamı istediler. Araç kiraladım ve onlara şoförlük yaptım. Altınları Mersin'de bir kuyumcuya bozdurduk. 13 bin 500 lira tuttu. Bana pay olarak 2 bin lira verdiler." dediği öğrenildi.

Şüphelilerden Murat Ç'nin 9 yıl önceki bir cinayetten arandığı, Gürcistanlı iki şüphelinin de Antalya ve Artvin'de iki hırsızlığa karıştıkları belirtildi.

Yukarı Pazarcı Mahallesi'nde yaşayan Türkan Tuncer'in, 2 Ağustos'ta ağzını bantlayıp elleri ve ayaklarını bağlayan 3 şüpheli, kadını darbedip 4 altın bilezik, bir zincir ve kolye ile 300 lirasını gasbetmişti.