ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nce kent merkezindeki trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla "Trafik Günleri Uygulaması" başlatıldı.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, beraberinde emniyet müdür yardımcıları, polis ve jandarma ekipleriyle Gazipaşa, Soğuksu, Uzun Mehmet, Kadırga ve Uğur Mumcu caddelerinde yol kenarlarına park yasaklarının uygulanması ve trafik yoğunluğunun azaltılması için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Uygulama kapsamında başlatılan denetimlerde hatalı park yapan araçlara ceza yazılırken, trafiği tehlikeye düşüren araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bu arada caddelerdeki taksi duraklarında ise park edilmesi gereken mesafe ölçülerek araçların uygun yere park edilmesi sağlandı.

Turanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kimseyi üzmek istemediklerini söyledi.

"Bu şehirde derdimiz trafikse, bu şehirde derdimiz bizden kaynaklanıyorsa biz gerektiğinde 63 polisimiz 10 jandarmamızla sahaya ve alana ineriz. Bu işgallere son veririz." diyen Turanlı, "Bu bir terör olmaktan çıksın. Bu hassas dönemde memleketimizin güneyini ateşin kavurduğu bir dönemde çok basit bir uyarıyla yolları işgal etmeme noktasında bildikleri şeyi özellikle uygulamayarak bizleri meşgul ediyorlar. Herkesin bildiği, ettiği çok basit kuralları uygulayarak ana cadde üzerinde park yapmayarak, keyfi davranmayarak eşyalarını gece indirerek bu şehre ve bize katkı sağlasınlar." diye konuştu.

Yaptıkları uygulamanın farkındalık eylemi olduğunu vurgulayan Turanlı, şunları kaydetti:

"Ben trafikçi değilim. Devlet güvenliği için çalışma yapan bir emniyet müdürü olarak konuşuyorum. Sorunumuz bu olmamalı. Devlet güvenliği için çalışmamız gereken yerde vatandaşlarımızın, arkadaşlarımızın ve benim personelimin dahi yolları işgal etmesi, kuralsızlık içerisinde bu işleri keşmekeş haline getirmeleri doğru değildir. Kul hakkıdır."