Ürdün hükümet sözcüsü Nebil El Şerif, çoğu İsrail ile diplomatik ilişkisi bulunmayan 12 Müslüman ülkeden 124 eylemcinin, bu sabah Ürdün'e ait beş otobüsle geldiklerini belirterek, gruptaki 30 kişinin Ürdünlü olduğunu açıkladı.

Ürdün'e sınırdışı edilen 124 kişi arasında 16 Kuveytlinin de bulunduğu bildirildi.

Diğer yardım görevlilerinin de Azerbaycan, Endonezya, Malezya, Pakistan, Cezayir, Fas, Moritanya, Yemen, Umman ve Bahreyn'den geldikleri kaydedildi.

İsrail'de hala gözaltında onlarca yardım görevlisi bulunuyor.

Ürdün, İsrail'le barış anlaşması imzalayan iki Arap ülkesinden biri.

Türklerin bugün gönderilmesi bekleniyor
 
Bu arada İsrail'de alıkonulan çoğunluğu Türk tüm yardım gönüllüleri, 6 uçakla Türkiye'ye dönecek. Uçaklar, İsrail'in gemilere baskını sırasında hayatını kaybeden, 4'ü Türk olduğu açıklanan cenazeleri de Türkiye'ye getirecek.

Tel Aviv'deki Büyükelçilik yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin gönderdiği 3 ambulans uçak ile 3 Airbus, sabah Tel Aviv'in Ben Gurion Havalimanına inerek, yolcuları alacak.

Hala çoğu Ber Şeva'daki "Ela" cezaevinde bulunan çoğunluğu Türk, 520'den fazla kişinin gün içinde Türkiye'de olmaları bekleniyor.

Ancak yetkililer, ağır yaralanan ve yoğun bakımda olan birkaç kişinin bulundukları hastanelerde tedavilerinin devam edebileceğini de kaydetti.

Uçaklar, İsrail'in gemilere baskını sırasında hayatını kaybeden, 4'ü Türk olduğu açıklanan cenazeleri de Türkiye'ye getirecek.

İsrail'in gemilere saldırısında 9 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

İsrail, dün tüm yolcuların sınır dışı edilmeleri kararını aldığını açıklamıştı.

Konvoyun Avrupa ayağını organize eden Özgür Gazze Hareketi'yse 2 yeni geminin bu hafta sonunda ya da önümüzdeki haftabaşı Gazze kıyılarında olacağını açıkladı.

İsrail ne karar aldı?

İsrail Başbakanlık Sözcüsü, gözaltındaki bütün yabancıların sınır dışı edileceğini açıkladı. Ancak Başbakanlık kaynakları, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilerden gözaltına alınanları serbest bırakacağı yönünde kendilerine bir bilgi ulaşmadığını bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü, "Mavi Marmara"" gemisi dahil Gazze'ye yardım filosundan gözaltına alınanların derhal serbest bırakılacağını açıkladı.

İsrail Bakanlar Kurulunun kararında, "İsrailli askerlere saldırdığı" ileri sürülen 24 kişinin de derhal sınırdışı edileceği belirtildi.

Serbest bırakılarak sınırdışı edileceklerin toplam sayısının 680 olduğu bildirildi.

Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez, "Tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılacak" dedi.

İsrail Türkiye'deki diplomatların ailelerini çağırdı

Bu arada İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki tüm diplomatlarının ailelerini geri çağırdı.

İsrail ordu radyosu, Dışişleri Bakanlığı'nın Ankara ve İstanbul'daki diplomatlarının ailelerinin dün akşam İsrail'e getirilmeye başladığını duyurdu.



Cnn Türk