İSTANBUL - Alparslan Arslan’ın 17 Mayıs 2006’da Danıştay’a düzenlediği kanlı saldırıdan yaralı kurtulan Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, üyeler Ayla Günenç ve Kamuran Erboğa ile tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ara kararı doğrultusunda 17 Haziran’da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Milliyet'in haberine göre ifadeler şöyle:

Mustafa Birden: Elindeki silahı bize doğru yöneltmişti. Sanığı görmem ile göğsümden ateş etmesi ve silahla yaralanmam bir oldu. Ben bu arada sanığın bir şey söylediğini duymadım. Vurulmamdan sonra da birkaç el silah sesi geldi. Ben yerdeyken rahmetli üyemiz Mustafa Yücel Özbilgin de yanıma düştü. Ben olay anında bayılmadım ama doğal olarak heyecan ve korku vardı. Beni hemen hastaneye götürdüler.

Ayla Günenç: Bulunduğum yer itibarıyla giriş kapısını görüyordum. Eli silahlı bir kişi odaya girdi. Bizleri kısa bir süre inceledi ve önce Mustafa Birden’e ateş etti. Daha sonra maktul Özbilgin’e ateş etti. Silahı bana doğru da yöneltmişti. Refleksle ayağa kalkıp biraz sol tarafa doğru çekilmiştim. O arada ateş etti. Ateş sonucu sağ kolumdan yaralandım. Yalnız kurşun direk koluma mı geldi, masadan mı sekti onu bilemiyorum. Sonra Çobanoğlu’nun vurulduğunu gördüm.

‘ÇENEME İSABET ETTİ’
AHMET ÇOBANOĞLU: Ateş edeni o anda görmedim. Sol el baş parmağıma bir kurşun değdiğini anlayınca ayağa kalkıp uzaklaşmak istedim. O anda yüzümün sol tarafından çeneme bir kurşun isabet etti. Olayın heyecanı ile saldırgana doğru hiç bakmadım. Ancak Birden’in ayağa kalkarken gövdesinden vurulduğunu gördüm. Özbilgin kendisini masanın altına atmak isterken geç kalıp kafasından vurulduğunu gördüm. Sonradan daire üyeleri Ayfer Özdemir ile Günenç’in de yaralandıklarını öğrendim.

‘SIRAYLA ATEŞ ETTİ’
KAMURAN ERBOĞA: Bir el silah patladı. Mustafa Birden vurulmuştu. Arkasından karşımda oturan üyemiz Mustafa Yücel Özbilgin’e doğru ateş edildi. Saldırganı elinde silahla iken ayakta gördüm. Saldırgan hedef seçerek ateş ediyordu. Bana doğru saldırganın silah yönelttiğini görmedim. Ancak bana doğru ateş edildiğini düşünüyorum. Masa etrafındakilere hedef seçerek sırayla ateş ettiğini anladığımda hemen masanın altına kendimi attım. Saldırgan odada birden çok kez ateş etti. Tahmini 5-6 el olabilir.

Birden ve üyeler, kendilerine gösterilen Arslan’ın fotoğrafını da teşhis ettiler.

Alparslan Arslan tabancasını çekip bu masa etrafında oturan Danıştay üyelerine ateş açmıştı.