Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre olay,  Ankara’nın Etimesgut ilçesinde 7 Eylül Cuma sabahı meydana geldi. İşe gitmek için otobüs durağında bekleyen vatandaşlara "Ben şeytanım" diyen Hakkı Ç., isimli şahsın bıçaklı saldırısına uğradı.

DEFALARCA BIÇAKLADI

Duraktakiler sağa sola kaçışırken, Mert K., Hayrullah A. ve 1 kişi bıçak darbeleriyle yaralandı. Hakkı Ç., yere yığılan Mert K. ve Hayrullah A.’yı bıçaklamaya devam etti. Çevredekiler, durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri ağır yaralanan Hayrullah A. ile diğer yaralı kişiyi hastaneye kaldırdı. Ağır yaralı Mert K. olay yerinde hayatını kaybederken, Hayrullah A.’nın ise hastane yolunda tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DAVA AÇILDI

Olay sonrası polis tarafından etkisiz hale getirilerek, gözaltına alınan saldırgan Hakkı Ç., Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmasını kısa sürede tamamlayan Ankara Batı Cumhuriyet Savcısı Serkan Ucuzcu, saldırgan Hakkı Ç., hakkında iki kez “kasten öldürme” ve bir kez de “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılması istemiyle dava açtı. 

“O GÜNE DAİR HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM”

Hakkı Ç. “kasten öldürme” suçundan önceki gün Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Savunmasında şu ifadeleri kullandı: “Sabah ekmek almak için evden çıktım. Sonrasında ne olduğunu hatırlamıyorum. En son polislerin beni götürdüğünü hatırlıyorum. O günle ilgili başka hiçbir şey hatırlamıyorum. Daha önce uyuşturucu kullanmışlığım vardır. Bundan ceza aldım…”

İLK DURUŞMADA MÜEBBET

Hakkı Ç.’nin savunmasının ardından Mahkeme Başkanı, dosyada tüm delillerin toplandığını belirterek, daha ilk duruşmada kararını açıkladı. Hakkı Ç. iki kişiyi “kasten öldürmek” suçundan 2 kez müebbet hapis ile bir kişiyi “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.