Şüphe üzerine durdurulan iki araçta 7 mutfak tüpünün içine doldurulmuş 200 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Askeri araçların geçiş güzergâhlarındaki menfezlere yerleştirilmek üzere hazırlandığı belirtilen bombaların, barış sürecini sabote etmeyi amaçladığı kaydediliyor. 58 ve 63 plakalı iki araçta ele geçirilen patlayıcılarla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Sorguları devam eden kişilerin, terör örgütü PKK ile irtibatlı oldukları ileri sürülüyor.
 
Türkiye’yi facianın eşiğinden döndüren hadise önceki gece 20.55 sularında gerçekleşti. Bingöl şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Şeyh Ahmet Mezarlığı mevkiinde kontrol noktası oluşturan Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, büyük bir provokasyonu engelledi. Diyarbakır istikametinden gelen iki araçta kaçak sigara şüphesi üzerine arama yapan polis ekipleri, bombayla karşılaştı. İki araçta 7 mutfak tüpünün içine yerleştirilmiş toplam 200 kilogram patlayıcı ele geçirildi. Karayolunu trafiğe kapatan polis, olay yerine uzman ekipleri çağırdı. Kısa sürede bölgeye gelen istihbarat, TEM ve bomba imha uzmanları, geniş çaplı bir çalışma başlattı. Patlamaya hazır bombaların amonyum nitrat ve başka bir maddenin karışımıyla yapıldığı, etkisini artırmak için de kısa demir çubuklarla sarıldığı tespit edildi. Bombalar etkisiz hale getirilirken, söz konusu araçlarda bulunan 4 kişi gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgilere göre, olayla ilgili başlatılan çok yönlü soruşturmasında önemli bilgilere ulaşıldı. Bombaların, terör örgütü PKK mensuplarınca Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında hazırlanıp eylem bölgelerine gönderildiği tespit edildi. Patlayıcıların, askeri araçların geçiş güzergâhlarındaki yol ve menfezlere yerleştirilmek üzere bölgeye gönderildiği belirlendi. Bombaların, uzaktan kumanda ile patlatılmaya hazır olduğu kaydedildi.
 
Konuyla ilgili ilk resmi açıklamayı ise Bingöl Valiliği yaptı. Ele geçirilen bombalı araçlarla ilgili detayları içeren açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda 2 Eylül günü saat 20.55 saatlerinde Genç-Bingöl karayolu üzerinde 2 araç durdurulmuş, yapılan aramada 7 adet mutfak tüpü içerisinde yaklaşık 200 kilogram patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili olarak 4 şahıs gözaltına alınmıştır.” Bomba yüklü araçlarla ilgili savcılığın kontrolünde yürütülen soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.