Türkiye kamuoyunda 28 Şubat'ın 15. yıl dönümü tartışılmaya devam ediyor. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nin internet sitesinde ise yeni bir düzenleme yapıldı. Siteden 2002 yılından önceki bütün bildiriler kaldırıldı. Refah-Yol döneminde MGK, 28 Şubat 1997 yılında bir toplantı yapmıştı. Tarihinin en uzun toplantılarından birini yapan MGK, hükümete yönelik uygulaması için bir bildiri yayınlamıştı. 

Toplantı sonrası kamuoyu ile de paylaşılan bildiri, artık internet sitesinde yer almıyor. 

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nin internet sitesinde, 2002-2012 yılları arasında MGK toplantılarının bildirileri yer alıyor. Sitede en eski MGK açıklaması ise 29 Ocak 2002 tarihinde yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı. 

28 Şubat MGK bildirisinde özetle şu ifadeler yer alıyordu: "Cumhuriyet ve rejim aleyhtarı yıkıcı ve bölücü gruplar, laik ve anti-laik ayrımı ile demokratik ve sosyal hukuk devletini güçsüzleştirmeye yeltendiler. Anayasa ve Cumhuriyet yasalarının uygulanmasından asla taviz verilemez. Bilhassa Anayasa ile Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak belirlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı çağ dışı bir kisve altında zemin oluşturmaya yönelik rejim aleyhtarı faaliyetler gözden geçirilmiştir. Türkiye'de laiklik sadece rejimin değil, aynı zamanda demokrasinin ve toplumun huzurunun da teminatı ve bir yaşam tarzıdır. Devletin yapısal özünü oluşturan sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleri anlayışından vazgeçilemez. Yasalarla belirlenmiş kurallar gözardı edilerek yapılan çağ dışı uygulamalar da hukukun üstünlüğü ilkesiyle bağdaşmamaktadır." 

(CİHAN)