İsrail ordusunun Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından, Akdeniz kıyısındaki Aşdod Limanı'na getirilen gemilerde bulunan, çeşitli ülkelerden 11 kişinin işlemleri tamamlanarak ülkelerine gönderildiği öğrenildi.

Aşdod Limanı'ndaki yetkililerden edinilen bilgiye göre, İrlanda, Bulgaristan ve ABD uyruklu ikişer, Belçika, İsveç, Fransa, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti uyruklu birer kişi İsrail'den ayrıldı.

Bu arada, filoda yer alan gemiler arasında bulunan "Gazze" gemisindeki tüm yolcuların boşaltıldığı, buradaki 39 Türk'ün, İsrail'deki Türkiyeliler Birliğince sağlanan bir tercüman aracılığıyla işlemleri tamamlandıktan sonra, Türkiye'ye dönmeyi kabul ettikleri öğrenildi. Ancak, Türk yolcuların ne zaman Türkiye'ye gönderilecekleri konusunda henüz bir bilgi edinilemedi.

AŞDOD LİMANI'NDA BEKLEYEN DİPLOMATLARI HALA LİMANA SOKMADILAR

Öte yandan, sabahın erken saatlerinden bu yana Aşdod Limanı'nın önünde bekleyen ve gemilerde vatandaşları bulunan ülkelerin diplomatları hala limana sokulmadı.

Limanın kapısı önünde saatlerdir bekleyen 30 kadar diplomatik misyon görevlisi bulunduğu belirtiliyor.

Diplomatik misyon görevlileriyle zaman zaman dışarı çıkan İsrailli görevliler arasında sert tartışmalar da yaşandı.

Misyon temsilcilerinin İsrailli yetkiliye "Hem gemilerimize el koyuyorsunuz; hem de vatandaşlarımızla bizleri görüştürmüyorsunuz" diye tepki gösterdikleri belirtildi.

Diplomatik misyon görevlileri, vatandaşları ülkeden sınır dışı edilirken kendilerine bilgi verilmemesinden yakındılar.

MAVİ MARMARA AŞDOD'DA

Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan; ancak İsrail askerlerinin saldırısına maruz kalan bazı yardım gemilerinin, Ashdod limanına ulaştığı bildirildi. Limandan yayın yapan İsrail televizyonları, gemilerin uzaktan görüntüsünü gösterdi.

Öte yandan gemiyle yolculuk yapan İrlanda, Bulgaristan ve ABD'li ikişer eylemci, Belçika, İsveç, Fransa, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti uyruklu birer eylemcinin İsrail'den ayrıldığı, gemideki Türklerden ayrılmayı kabul eden 39'unun ise Türkiye'ye dönmek üzere beklediği öğrenildi. Ayrıca Aşdod Limanı'nın önünde bekleyen ve gemilerde vatandaşları bulunan ülkelerin diplomatların hâlâ limana sokulmadığı bildiriliyor.

haber türk