ADİL ÖKSÜZ, ZEKERİYA ÖZ

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla mal varlıkları dondurulan 454 FETÖ üyesi arasında Adem Yavuz, Adil Öksüz, Ahmet Sait Yayla, Asım Yıldırım, Aydoğan Vatandaş, Ayhan Bermek, Tarık Toros, Rızanur Meral, Kemal Öksüz, Hüseyin Mercan, Cihan Kansız, Bülent Keneş, Atalay Candalen, Ayhan Falakalı, Celal Kara, Cevheri Güven, Ekrem Tufan Aytav, Said Sefa, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz ve Emrullah Uslu gibi isimler de var. Bu listedeki Ayhan Bermek ve Rızanur Meral gibi isimlerin büyük malvarlıkları olduğu biliniyordu. Meral, FETÖ’nün iş adamları örgütü TUSKON’un başkanlığını yapmıştı.

Alınan karara karşı yargıda itiraz yolu açık.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN AĞABEYİ NURETTİN DEMİRTAŞ'IN ADI DA LİSTEDE

PKK/KCK terör örgütü üyesi 108 kişinin de mal varlıklarının dondurulduğu aktarıldı. Mal varlıkları dondurulan isimler arasında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi, DTP eski Eş Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da ismi yer aldı.

DİNİ İSTİSMAR EDEN ÖRGÜT ÜYESİ 119, SOL ÖRGÜT ÜYESİ 89 KİŞİNİN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

Dini istismar eden terör örgütlerinden; Hizbullah, DEAŞ, El-Kaide, İslami Harekat Örgütü (İHÖ), Kudüs Ordusu (Tevhid-Selam) ve El-Nusra terör örgütü üyesi 119 kişi ile sol terör örgütlerinden DHKP/C, MKP, MLKP, TKP/ML, TKP/ML-Konferans, DKP/BÖG, DEV-KAR ve ACİLCİLER terör örgütü üyesi 89 kişinin de mal varlıkları donduruldu.

Kararın, 6415 sayılı Kanun'un 7'nci maddesinin 3'üncü fıkrası uyarınca ve aynı Kanun'un 3 ve 4'üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden alındığı aktarıldı.

Mal varlıkları dondurulan kişilerin, 6415 sayılı Kanun'un 7'nci maddesinin 4'üncü fıkrası uyarınca, Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre ilgili Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz edebilecekleri ifade edildi.

>> LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ