(ANKA) - Sendika tarafından yapılan açıklamada, bu çerçevede, 70 bin öğretmene ulaştırmak üzere şubelerine 70 bin dilekçe gönderdiği bildirildi. Sözleşmeli öğretmenlerin imzalayıp şubeler kanalıyla sendika genel merkezine ulaştıracakları dilekçelerin Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacağı kaydedildi.

-VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ-

Açıklamada, eski Bakan Hüseyin Çelik ve şimdiki Bakan Nimet Çubukçu'nun, "sözleşmeli öğretmen görevlendirmeyecekleri ve mevcut sözleşmelilerin de kadroya geçişlerinin sağlanması" ile ilgili taahhütlerde bulundukları ancak vaatlerin yerine getirmedikleri savununarak, "Böylece kuruma duyulan güven sarsılmıştır" dedi.
Açıklamada, sözleşmeli öğretmenlerin beklenti içine girdiklerini kaydederek, "Yönetim, yönetim olmaktan kaynaklanan gücünü ve imkanını kullanarak vaatleri yönünde kamu görevlilerinde oluşturduğu makul beklentiyi karşılayabilir. Bakanlığın bünyesine sözleşmeli öğretmen alımından biran önce vazgeçilmesi ve mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için artık gereğinin yapılmasını istiyoruz" denildi.
Açıklamada, sözleşmeli öğretmenler tarafından imzalanacak dilekçelerin, Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacağını bildirerek, dilekçelere olumlu cevap alınamaması durumunda dava açacaklarını da belirtilerek, "70 Bin Sözleşmeli Öğretmenden 70 Bin Dilekçe' kampanyasının 26 Şubat 2010 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.