26-28 Ağustos 2020 tarihlerinde AAMB Dönem Başkanı Kazakistan Anayasa Konseyinin organizatörlüğünde düzenlenen Kongre’ye Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Murat Şen ve Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Aydın katıldı.

Kongre’de AAMB Üyeler Kurulu toplandı. Toplantıda AAMB tüzüğünde yapılması öngörülen değişiklikler oybirliği ile onaylandı. Ayrıca, Bangladeş Yüksek Mahkemesi Birliğe yeni üye olarak kabul edildi.

Kongre’de, “21. Yüzyıl Anayasası, Hukukun Üstünlüğü, İnsanın Değeri ve Devletin Etkinliği” teması üzerinde duruldu.

Kazakistan Anayasasının kabulünün 25. yıl dönünü vesilesiyle Kazakistan Anayasa Konseyini tebrik eden Başkan Arslan, Bangladeş’in Birliğe yeni üye olarak kabul edilmesinden ve Birliğin genişlemesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Murat Şen ise Üyeler Kurulu toplantısında, AAMB Eğitim ve İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezinin faaliyet raporunu sundu. Kongrenin ikinci gününde ise Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Aydın, dijital yöntemle gerçekleştirilen e-duruşmalarla ilgili Türk Anayasa Mahkemesinin içtihadını anlatan bir sunum yaptı.

AAMB 4. Kongresi ortak deklarasyonun kabul edilmesiyle sona erdi.