Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) de aralarında bulunduğu AB Karma İstişare Komitesi’nin üyesi olan 7 sivil toplum kuruluşu AKP'nin hazırladığı “Anayasa Paketi’ni” tartışmak için yarın bir araya gelecek.
ANKA’nın edindiği bilgiye göre, AKP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve bugün siyasi partiler ile kamuoyuna sunulan Anayasa değişikliği paketi yarın AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi olan 7 sivil toplum örgütü tarafından masaya yatırılacak. TOBB'un ev sahipliğinde yapılacak toplantıya, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) katılımı bekleniyor. Toplantı saati konusunda TOBB açıklama yapmazken, diğer sivil toplum kuruluşları görüşmenin saat 16.00’da olacağını doğruladı.

AB KİK Eş Başkanı olan TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik'in, yarın saat 14.00’da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’dan oluşan heyetin ziyaretin ardından, saat 16.00’da MHP Başkanvekili Mehmet Ekici ve Başkanlık Divanı üyelerinden oluşan heyetle güncel gelişmeleri değerlendirip, ardından toplantıya katılacağı öğrenildi. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ın şehir dışında olması nedeniyle yarın ki toplantıya katılamayacağı, TZOB'u temsilen başka bir isim görevlendirileceği belirlendi.

-TÜSİAD PAKET ÜZERİNDE ÇALIŞACAK-

Uzun süredir Anayasa paketine yönelik çalışmalarını sürdüren Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ise, Anayasa değişiklik paketi üzerindeki çalışmalarını bu hafta içinde tamamlayacağı öğrenildi. Haftaya TÜSİAD’ın değişiklik paketine yönelik görüşlerinin ve önerilerinin kamuoyunla paylaşılması bekleniyor.(ANKA)


  YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ FARKLI GÖRÜŞLER İÇİN TIKLAYINIZ.