Sözlerine TBB’nin sosyal yardımları hakkında bilgi vererek başlayan Feyzioğlu, avukatların yargının kurucu unsuru olduğunu ve TBB'nin de avukatların temsilcisi olduğunu belirterek, "Türkiye Barolar Birliği, yargının kurucu unsuru olan avukatları temsil eder. Bu sebeple, hiç kuşkusuz yargı erkinin çatısı altında bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel bir taşıdır. Türkiye Barolar Birliği anayasamızda temel özellikleri tanımlanmış olan devletimizin dimdik arkasındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni siyasi iktidardan ayırmayı bilmeyenlerin ya da kasıtlı olarak istemeyenlerin türlü saldırısına karşı devletimize göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞARMAMIZIN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL ÖNYARGILARIMIZDIR

Milli birliği ve beraberliği korumanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Fevzioğlu, "Bunun yolu yargımızın üzerine bir toz tanesi bile düşmemesini el birliğiyle sağlamaktır. Birbirine yabancılaştırılmak, hatta düşmanlaştırılmak istenen insanlarımıza hep birlikte önayak olup diyalog kapılarını açmaktır. Böylece milli sorunların çözümüne ilgili herkesin katkıda bulunarak oluşturacağı milli çözümlere ulaşmamız mümkün olacaktır. Başarmamızın önündeki tek engel olsa olsa birbirimize karşı önyargılarımızdır. Bu önyargılar elbette yapıcı adımlarla kırılacaktır. Kavgadan ve düşmanlıktan beslenen terör örgütleri, milletimizin kucaklaşması ve gücünü hukuktan alan devletimizin kararlılığı sayesinde kahredilecektir. Kullandığımız milli kelimesinden, milli birlik ve beraberlik için yaptığımız çalışma ve söylemlerimizden rahatsızlık duyanların tepkileri, göğsümüzde birer madalyadır" diye konuştu.

>> TBB Başkanı Feyzioğlu’nun konuşmasının tam metni için tıklayınız

TERÖRLE MÜCADELE, BİR İNSAN HAKKI MÜCADELESİDİR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Feyzioğlu'nun hem akademik hem de avukatlık yönüyle Türkiye'nin değerli bir hukuk insanı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Her vatandaş, Türkiye'de terörle mücadele konusunda söz söyleme hakkına sahiptir. Çünkü terörle mücadele esasında bir insan hakkı mücadelesidir. Bunun bir avukatın söylemesi, bir barolar birliği başkanının söylemesi de en doğrudur, bu konuda bizler de bu açıklamaların yanındayız. Çünkü 251 vatandaşımızı şehit eden FETÖ terör örgütüne karşı verilen mücadele bir temel haktır, özgürlük mücadelesidir, insan hakkı mücadelesidir. Gencecik öğretmenimizin hayatına kast eden, kucağında bebeğiyle bir vatandaşımızı şehit eden PKK terör örgütüne karşı verilen bir mücadele bir insan hakkı mücadelesidir. En başta hukukçuların, bu terör mücadelesine en güçlü desteği vermesinden başka tabi bir şey olamaz."

AVUKAT OLABİLMEK İÇİN SINAVA TABİ OLACAKLAR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde sona gelindiğini belirterek, bu süreçte 'güven veren adalet' yaklaşımıyla toplumun her kesimiyle diyalog içinde olduklarını söyledi. Avukatların mesleki yeterliliğinin arttırılması ve özlük haklarının daha da iyileştirilmesi için yapılması gerekenleri masaya yatırdıklarını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Özellikle avukatların yargının temel unsuru olduğundan yola çıkarak niteliğinin arttırılmasını çok önemsiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde belgede de yer alacak konu, avukatlık mesleğine giriş için bir sınavın getirilmesi. Avukatlar, şu anda hukuk fakültesinden mezun olunca avukatlık mesleğine başlayabiliyorlar; ama bizim ortaya koyacağımız vizyonla artık avukat olabilmek için bir sınava tabi olmak ve o sınavı kazandıktan sonra staj ve diğer aşamaları tamamlamak durumunda."