Adalet Bakanı Bozdağ, 5.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Düzce'de adliye binasında inceleme yaptı. Ekiplerin tüm çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bakan Bozdağ, adliye binasında büyük bir hasarın olmadığını kaydetti.

Bakan Bozdağ’ın konuşması şu şekilde:

TÜM VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM

Düzcemizin Gölyaka ilçesi  olan Gölyaka, Düzce başta olmak üzere ülkemizin pek çok yerinde hissedilen deprem vesilesiyle Düzceli, Gölyakalı ve hisseden bütün vatandaşlarımıza ayrı ayrı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Gönlümüz arzu ediyor ki; Türkiye'de hiçbir zaman böylesi deprem veya başkaca bir felaket olmamasıdır. Cenab-ı Allah'a da dua ediyoruz ki memleketimizde bir daha böylesi felaketler, depremler yaşanmasın. Tabii bir yandan bunu söylerken öte yandan da ülkemizde depremlerin bir gerçek olduğunu da unutmadan deprem karşısında konut stokumuzu alt yapı ve üst yapımızı deprem mevzuatına uygun teknik bir şekilde yapılması gerekenleri yapma hususunda büyük hassasiyet gösterdiğimizi buradan ayrıca ifade etmek isterim.

DEPREM MEVZUATINA UYGUN ALT VE ÜST YAPI OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye gerek kentsel dönüşüm, gerek diğer konut projeleriyle son 20 yıl içerisinde bu alanda önemli mesafeler katetti, bundan sonra da konut stokunu dönüştürme konusunda ve deprem mevzuatına uygun alt yapı ve üst yapı oluşturma konusunda çapalarını arttırarak devam ettirecektir.

ADLİYE İÇİNDE BÜYÜK BİR HASAR YOK

Bugün Düzce adliyemizi de ziyaret ettik. Biraz önce Sayın Başsavcımızla, Valimizle, Komisyon Başkanımızla ve buradaki hakim ve savcılarımızla beraber adliyemizi gezdik. Allah'a şükürler olsun, adliyemizin dış cephesinde olan hasar dışında içeride herhangi bir şey yok, sadece bazı yerlerde dolaplarının yıkıldığını gördük. Ama binanın yapısında, ana yapısında herhangi bir sorun olmadığını da gözlerimizle gördük. Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın teknik ekipleriyle Adalet Bakanlığımızın teknik ekipleri de adliye binamızı inceliyorlar. Ön inceleme yaptılar. Bundan sonra da ayrıca bir incelemeyi yapacaklar. Burada eksik ne varsa onları tamamlamak ve onları gidermek bizim vazifemiz.

ADALET KOMPLEKSİNİ DEĞERLENDİRDİK

Ön rapora göre çıkan veriler önümüzdeki kısa sürede ne yapacağımızı bize gösteriyor ve onları hızlı bir şekilde tamamlayacağız. İnşallah adliye binamız pazartesi sabah itibariyle normal faaliyetlerini sürdürecek. Zaten şu anda da faaliyetlerini devam ettiriyor. Ama bazı tamirat, tadilat yapılması gereken yerler var. Arkadaşlarımız hafta sonu da çalışarak pazartesiye kadar bütün bunları tamamlayarak, Düzceli hemşerilerimizin hizmetine yeniden sunacaklardır. Buradan şunu da Düzceli hemşerilerimize ifade etmek isterim. Adliyemizin bulunduğu yerde bir adalet kompleksi oluşturmayı da değerlendirdik. Hem başsavcımız, valimiz, belediye başkanımız ve milletvekilimizle beraber bunun üzerinde de içeride bir değerlendirme yaptık. Tabii adliyemizin yanında bazı yerler var, bunların tamamı Adalet Bakanlığına aktarılmak suretiyle Düzcemize bir adalet kompleksi kazandıracağız. Ek bir adalet binasını da Düzcemize kazandırmak için çalışmayı başlattık.

YENİ DÖNEMDE ADALET HİZMETLERİ DAHA İYİ İMKANLARLA SUNULACAK

Bundan sonra hep beraber bu çalışmayı da takip edeceğiz. Yeni dönemde adalet hizmetlerinin daha iyi imkanlar içerisinde Düzce'mize sunulması için de büyük bir gayretin çabanın içerisinde olacağımızı buradan ifade etmek isterim. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi Düzceli hemşerilerime ve depremi hisseden bütün vatandaşlarımıza ayrı ayrı iletiyorum. Rabim bir daha böylesi bir depremle milletimizi hiçbir yerde karşılaştırmasın diye temennide bulunuyorum.