Adalet hizmetlerinde corona virüsüne karşı alınan tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantılarının 9’uncusu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Bakan Gül şunları kaydetti:

Hukuk devleti idarenin tüm eylemlerinde ölçülü olması demektir.

İçinde bulunduğumuz adalet idealimiz hiçbir zaman durmadı, değişmedi.

Yeni normalleşmede 4 koldan çalışmalarımızı planlıyoruz.

Yine bir yol haritası çalışması yapılmıştır.

Bayramdan sonra tüm uygulamalar yumuşatılacaktır. Somut takvime bağlandığında kamuoyuna sunulacaktır.

Bilim Kurulu'nun önerileriyle normalleşme adımları atılacak.

16 Mart'tan bu yana yaklaşık 7 milyon maske, 900 bin tulum üretilmiştir. 80 ton kolonya, 2500 ton temizlik malzemesi ve dezenfektan üretilmiştir.

Yüksek mahkemeler, hak duygusunun en güçlü adresidir. Vatandaşın hukukunu belirleyen bağımsız yargının içtihatlarıdır. Bu kazanımlardan bir adım bile geriye gitmek mümkün değildir.

Hukuk devleti idarenin bütün eylemlerinde ölçülü olması demektir. Tüm bu süreçleri hukuk devletinin temel ilkesi çerçevesinde yaklaşan bir tutumla Danıştay’ın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

“NOTERLER YENİ ÇALIŞMA DÜZENİNE BUGÜN BAŞLADI”

Adliyeler, noterlikler için yine bir yol haritası çalışması yapıldı. Bayramdan sonra tüm uygulamalar aşamalı olarak yumuşatılacaktır. Tüm bu çalışmalar Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun uygun bulması ile yürürlüğe girecektir.

Noterler yeni çalışma düzenine bugün başladı.

İnfaz koruma memurlarımız yurtlarda, konakladığı yerlerde hayatlarını sığdırmaya çalışmaktadırlar. Bakanlığımız adına ben hasreten kendilerine teşekkürlerimiz iletiyorum.