Adana Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 8 Mart ve nevruz öncesi kent genelinde eylemlerin yoğunluk kazandığı Dağlıoğlu, Gülbahçesi ile Barbaros mahallelerinde operasyon başlattı.

Saat 04.00 sıralarında başlayan operasyona öncesi Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri bölgeye giriş ve çıkışları kapattı. Silahlı çatışma ihtimaline karşı önlem alan ekipler, çok sayıda adrese baskın düzenledi. Operasyona Terörle Mücadele, Özel Hareket ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden oluşan 500 polis katıldı.

Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarına dikkat çekmek için başlatılan açlık grevinin sürdüğü Gülbahçesi Demokratik Kültür ve Dayanışma Derneği’nde de arama yapan ekipler, bazı evraka el koydu. Operasyonda 30’un üzerinde kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

İSTANBUL
İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler sabaha karşı belirledikleri adreslere operasyon düzenledi. KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik yapıldığı belirtilen operasyonda, gözaltına alınanların bir kısmı Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler daha sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 ntvmsnbc