Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Haliç Kongre Merkezi'ndeki AKP İl başkanlığı’nın toplantısında konuştu.

Arınç’ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Biz yargımıza sahip çıkacağız. Herkes görevini yapacak. Bundan dört yıl önce gencecik bir savcının hayatıyla oynayanların yeni oyunlarına izin vermeyeceğiz.

-HSYK elbette yetkilendirebilir savcıları. Yer geldiğinde bu yetkileri elinden de alabilir. Ama ne yapsalar doğrudur. Hayır. Önce vicdan sonra da görev sahalarını yeniden hatırlatmak istiyorum.

-Erzurum’daki Cumhuriyet Savcısı Erzincan’daki Cumhuriyet Savcısı için soruşturma açabilir.

-Adliye basıldı diyorlar. Böyle baskın mı olur? Tuuu size. Bunlar hep basmaya alışmışlar. Darbeye alışmışlar. Ama kafaları basmıyor.

-Soruşturma yapmak HSYK’nın işi değil. Hangi deliller var ki siz yapılan bu soruşturmanın yanlış olduğuna inanıyorsunuz.

-Diyelim ki ağır cezada yargılandı kararı temyiz ettiler. Temyiz makamı neresi? Yargıtay. Peki nasıl temyiz edeceksiniz. Biz de diyoruz ki “Ey Yargıtay sen şimdi konuşma. Sen kararlarınla konuş"

-Danıştay bildiri yayınlıyor. Sana ne oldu kardeşim. Sonunda da bize akıl veriyor. Ey yönetimde bulunanlar aman siz sakin olun diyor. Ama üst tarafında hükümete ağzına geleni söylemiş.

-Siz hukukun gereğini yapın. Hukuk herkese lazım. Sayın Cumhurbaşkanı, muhteşem bir söz kullandı. Uzun bir konuşmanın bir tek cümlesi. Derin devlet devlet tartışmaları varsa bir ülkede, devletin iki yüzü olmaz, bir yüzü vardır. O da hukuktur. Biz hukuktan yanayız. Bize yapılan eziyetler nereden gelirse gelsin, biz onlara hukuku hatırlatacağız. Biz her şeyi görerek geldik.

-Madımak’ı hatırlayın. 1993 yılında değil mi? Yoksa baba Demirel ile İnönü hükümeti mi? Peki rahmetli Uğur Mumcu’nun vefatı AK Parti döneminde mi oldu? Yine aynı hükümet döneminde oldu. O zaman AK Parti mi vardı? Papa suikastı ne zaman oldu? Çorum, Kahramanmaraş olayları kimin zamanında oldu? Bütün yüz karaları sizin zamanınızda oldu.

-Susurluklar, onların arkası öncesi hep senin zamanında oldu. Ama AK Parti olarak 55 tane mafyayı çökerttik biz. Ne saunası, ne neşteri kaldı, alfabede kelime kalmadı, mafyanın belini çökerttik. Senin zamanında, cezaevlerinde adamlar kıtır kıtır kesiliyordu. Bir tarafta bilmem ne kardeşler, bir tarafta bilmem kimin kardeşi. O zaman AK Parti mi iktidardaydı.

-Muammer Aksoy bizim zamanımızda mı hayatını kaybetti? Bunlar hangi devirlerde oldu? 7 senelik iktidarımızın bir tek olayı var çözemediğimiz. O da Necib Hablemitoğlu cinayeti. Ama emin olun onu da ortaya koyacağız. 55 tanesi cezasını çekti, bugün Türkiye’de kimse mafya kuramaz oldu.

-Eskiden Alevi-Sünni çatışması diye güzelim insanımızı helak ettiler. Bugün sorunları konuşuyoruz, kucaklaşıyoruz. Hak Muhammed resul bunlarla hiçbir ayrılığımız olmadığını anlıyoruz. Alevi kardeşlerimizle, AK Parti iktidarının hiçbir kavgası olmadı.

-Sayın Baykal sen diyorsun ki, size Alevilerden ekmek yok diyorsun öyle mi? Hiç kendini kandırma, aleviler hiçbir zaman ipotekli oy kullanmayacak bundan sonra.

-Bizim düşüncemiz başını örtene de saygı göstermek, başı örtülü olmayana da aynı saygıyı göstermektir. Başı örtmek açmak bunun konuşulması bile çirkindir. Bu onun bireysel kararıdır. AİHM’in çok güzel bir kararı var. Başını şu veya bu şekilde örtmek bir ifade özgürlüğüdür. Ben ona sen öyle başını örteceksin dediğim zaman onun ifade özgürlüğünü sorgulamış olurum.


CUMHURİYET