Kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma saatleri koronavirüsle mücadele kapsamında düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeyle, saat 10.00'da başlaması uygun görülen mesai 16.00'da sona erecek. Uygulama 2 Aralık Çarşamba günü başlıyor.

KAMU HİZMETLERİNİ AKSATMAMAK ŞARTIYLA

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ilgili birimlere bir yazı gönderdi.

Yazıda, "Covid-19 salgınının Ülkemizde yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 30/11/2020 tarih ve 46676 sayılı yazısı ile kamu çalışanlarının çalışma saatlerinin, kamu hizmetlerini aksatmamak şartıyla ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından saat 10:00-16:00 arasında belirlenebilmesi hususunun uygun olduğuna karar verildiği bildirilmiştir. 

Bu çerçevede, yargılama faaliyetlerinin yürütülmesinde herhangi bir aksamaya sebebiyet vermemek amacıyla, belirli gün ve saatte yapılması kararlaştırılan duruşma ve keşif işleriyle mesai saatleri dışında çalışılmasını ve nöbet tutulmasını gerektiren durumlar istisna olmak üzere, çalışma saatlerinin belirlendiği gibi saat 10:00-16:00 arası olarak uygulanması,

Hususlarında keyfiyetin merkez ve mülhakat adliyelerinde görev yapan tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarına duyurulmasını rica ederim." denildi.