İbrahim Özkan (35), öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’nda 4. kattta bulunan İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına girdi. “Alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye atmak” suçundan 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılan ve hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakılan Özkan, daha sonra 7. kata çıkarak Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüne geldi.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Görgü tanıklarından elde edilen bilgiye göre, bir süre duruşma listesini inceleyen Özkan daha sonra aşağı atladı. Adliyenin -3’üncü katındaki atrium alanına düşen İbrahim Özkan, adliyede yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Özkan hastanede yaşamını yitirdi. Olay adliyede çok büyük paniğe yol açtı. Olay anını gören bir kadın baygınlık geçirdi. Polis olay yerini bir süre güvenlik çemberinde tuttu.

YAZARIN EŞİ ÇIKTI

İbrahim Özkan’ın yazar Seray Şahiner ile kısa bir süre önce evlendiği öğrenildi. Özkan’ın intihar sebebi henüz belirlenemedi. 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İntihara ilişkin açıklama yapan Başsavcılık, İbrahim Özkan'nın 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşması olduğunu ve ‘alkollü araç kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan 4 ay 5 gün ceza aldığını ifade etti. Açıklamada, şoför olarak çalışan Özkan'nın başka bir suç kaydı bulunmadığı verilen cezanın da ertelediği ifade edildi.

“BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEY İNŞALLAH BAŞIMA GELMEZ”

Özel bir şirkette şoför olarak çalışan İbrahim Özkan'ın ‘Alkollü araç kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan mahkemesi devam ediyordu. Daha önceki savunmalarında alkollü araç kullandığı için pişman olduğunu söyleyen Özkan, duruşmada anksiyete bozukluğu olduğunu söyleyerek beraatini istediği kaydedildi. Özkan'ın, intihar etmeden önce görülen bugünkü karar duruşmasında ise “Bir daha böyle bir şey inşallah başıma gelmez” dediği ortaya çıktı.

Açıklamada, şoför olarak çalışan Özkan’ın başka bir suç kaydı bulunmadığı verilen cezanın da ertelediği ifade edildi.