Oylamaya 407 milletvekili katıldı. 331 kabul, 72 ret oyu kullanıldı. 2 oy boş çıkarken, 2 oy da geçersiz sayıldı. Buna göre, halen 11 asıl üyeli olan Anayasa Mahkemesi, 17 asıl üyeden oluşacak. TBMM, 2 üyeyi Sayıştay; 1 üyeyi baro başkanlarının göstereceği 3 aday arasından seçecek. Cumhurbaşkanı; 3 üyeyi Yargıtay, 2 üyeyi Danıştay, 1 üyeyi Askeri Yargıtay, 1 üyeyi Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nce gösterilecek 3'er aday içinden; en az ikisi hukukçu olmak üzre 3 üyeyi ise YÖK'ün göstereceği adaylar içinden atayacak. Cumhurbaşkanı, 4 üyeyi de üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar, 1. sınıf hakim ve savcılar ile en az 5 yıl raportörlük yapmış Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından belirleyecek.

Görüşmeler sırasında tartışmalar da yaşandı. TBMM Başkanı Şahin, konuşmasında konu dışına çıkan MHP'li Mehmet Şandır'ın mikrofonunu kapattı. MHP'li vekiller, sıra kapaklarına vurarak Şahin'i protesto etti. Tartışmanın uzaması üzerine birleşime ara verildi. Şahin, AK Partili Suat Kılıç'a ise kullandığı 'kıvırtma' kelimesi nedeniyle kınama cezası verilmesini istedi. Ancak kabul edilmedi.

Ardından teklifin 18. ve 19. maddelerinin görüşmelerine geçildi. 18. maddeyle, Anayasa Mahkemesi üyelerinin görev süresine limit getiriliyor. Üyeler, 12 yıl için seçilecek. Teklifteki 19. maddeyle de Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru hakkı tanınıyor. Aynı madde Meclis başkanı, genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanmasını öngörüyor.