AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, dış basına verdiği mülakattaki sözlerinin "kaçak" Ermenilerle ilgili olduğunu, ancak uluslararası medyanın ifadesini çarpıttığını ve "kaçak" kelimesini yansıtmadığını bildirdi.

"Vatandaşımız olan Ermenilerle ilgili konuşmadım" diyen Erdoğan, azınlıklara karşı tavırlarının net olduğunu belirterek, kendisine özür dileme çağrısı yapanları da eleştirdi.

Erdoğan, "Ermenilerle ilgili sözlerimi saptırmak isteyenler, bana 'özür dilemeli' tavsiyesinde bulunanlara sesleniyorum; biz kimden özür dileyeceğimizi çok iyi biliriz. Sen kimi avukatısın? Dürüst ol" ifadesini kullandı.

Anayasa

Başbakan Erdoğan, anayasa değişikliği paketini de bugün muhalefet partilerine göndereceklerini açıklayarak, gelecek hafta da muhalefetin ziyaret edileceğini bildirdi.

Anayasa paketi neler içeriyor?

- Askere sivil yargı yolu açılıyor

- HSYK'nın yapısı değiştiriliyor (Meclis'in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na üye seçmesi paketten çıktı, Cumhurbaşkanı'nın seçeceği üye sayısı arttı. Ayrıca alt mahkemelerden de üye yollanabilecek)

- Parti kapatmaya şiddet ve Meclis'ten izin alma kriteri getiriliyor

- YAŞ kararları yargıya taşınabiliyor

- Yurtdışına çıkış yasağı mahkeme kararına bağlanıyor

- Kişisel verilerin korunması güçlendiriliyor

- Ombudsmanlık, çocuk hakları ve kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda düzenlemeler yapılıyor.

Cnn Türk