Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay'a gelişinde gazetecilerin çalışmaları sürdürülen Anayasa değişikliği paketine ilişkin sorularını yanıtladı.

Konuyu değerlendireceklerini, şu anda bir şey söylemek istemediğini belirten Gerçeker, ''Zaten söylediklerimiz belli. Görüşlerimiz ortada. Ona göre yine arkadaşlarla toplanır, değerlendirme yaparız'' dedi.

Bir gazetecinin ''Ortak mutabakat için yapılan görüşmelere rağmen geri adım atılmadığı görülüyor'' sözleri üzerine Gerçeker, ''Bundan sonrası siyasetçilerin bileceği iş. Biz görüşümüzü, düşüncelerimizi söylüyoruz. Anayasamızda kuvvetler ayrılığı ilkesi, yargı bağımsızlığı benimsenmiş. Yapılacak düzenlemelerin bu ilkelere aykırı olmaması lazım'' diye konuştu. Anayasa paketinin ayrıntılarına ilişkin sorulara karşılık Gerçeker, tasarının kendilerine gelmediğini ifade ederek, ''Belki bize de gönderirler veya netleştikten sonra ayrıca bir değerlendirme yaparız'' dedi.

Hasan Gerçeker, değerlendirme yapmak için Başkanlar Kurulu'nu toplayıp toplamayacağı sorusuna, ''Tabii bizim yetkili kurullarımız var. Orada arkadaşlarla görüşürüz. Benim söylediklerim hep kurumsal görüşlerimiz. Arkadaşlarla değerlendiriyoruz'' yanıtını verdi.
''Paketin bu şekilde çıkması durumunda tepkiniz ne olur?'' sorusu üzerine de Gerçeker, ''Tepki olacak bir şey yok. Sonuçta yasamanın kendi iradesidir. Yasalaştıktan sonra ona karşı tepki göstermek diye bir şey olmaz. Eleştirirsiniz ama mutlaka uymak zorundasınız, ne gerekiyorsa onu yapmak zorundasınız'' dedi.

AA