Anıtkabir ziyaretine Ankara Barosu Başkanı Av. Mehmet Eren Turan, Başkan Yardımcısı Av. Dr. Mahcemal Seyhan, Genel Sekreteri Av. Av. Emrah Acar, Saymanı Av. Zafer Doğan Bilgin, Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Fatma Önal, Av. Zekiye Avcı, Av. Oğuz Atasoy, Av. İnanç Görür, Av. Revşan Deniz Yıldırım Çobanoğlu, Av. Alican Ertaş, disiplin, denetleme kurulu üyeleri ile meslektaşlarımız katılım gösterdi.

Ankara Barosu Başkanı Av. Mehmet Eren Turan, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Turan, deftere şunları yazdı:

“Yüce Atatürk,                                                

Kurulmuş olduğu 14.07.1924’ten bugüne kadar yolundan bir an olsun ayrılmamış olan Ankara Barosu’nun üyeleri olarak bir kez daha yüksek huzurunda bulunmanın tarifsiz gurur ve mutluluğu içindeyiz.

Ankara Barosu avukatları olarak bizler, kurmuş olduğun Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak hedefinin gerçekleşebilmesi için; Hukuk Devleti ilkesine bağlı kalınması, kuvvetler ayrılığının hakim kılınması, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının sağlanması ve korunması, evrensel hukuk ilkelerine,  insan hak ve özgürlüklerine, tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelere  uyulması gerektiğinin bilinciyle çalışmaya, demokratik ve laik Cumhuriyetimizin dayandığı temel ilkelerin yılmaz savunucusu olmaya söz veriyoruz.

Emanet etmiş olduğun Cumhuriyete ancak bu ilkeler ışığında çalışarak sahip çıkmış olacağımıza inanıyoruz.

Aziz hatıranız önünde bir kez daha eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Saygı ve minnetle.”