Anayasa değişikliğine ilişkin referandum süreci, ne yazık ki siyasilerin kaygı verici propagandalarıyla başladı.

Türkiye'yi yönetenlerin referandumda "hayır" demeye hazırlananları 'terörist' ilan etmesi yetmiyormuş gibi AK Parti'li bir il başkan yardımcısı, iktidar partisinin çirkin referandum propagandasını bir adım öteye taşıdı.

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı, Soma'da referandum propagandası yaparken "Eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun" diyerek seçmene 'iç savaş sopası' gösterdi.

Ankara Barosu'ndan Hukuki haber'e yapılan açıklamada "Hayırcıları terörist ilan eden zihniyeti de seçmeni iç savaş tehdidiyle korkutarak evetçi yapmaya çalışan zihniyeti de nefretle kınıyoruz." denildi.

Açıklamaca "Seçimlerde ve referandumlarda kurulan sandıklar, demokrasinin şölenidir. Hayırcılara 'terörist' yaftası yapıştırmak ve seçmene 'iç savaş sopası' göstermek, her şeyden önce seçmenin özgür iradesine ipotek koymaktır. Ne demokrasiyle ne de siyasi etikle bağdaşır.

Ankara Barosu olarak, tüm siyasilere, sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın asıl görevlerinin ülkemizi huzura kavuşturacak politikalar üretmek olduğunu hatırlatıyor ve böylesine önemli bir referandum sürecinde seçmenin özgür iradesine ipotek koyacak, toplumu kutuplaştıracak söylem ve eylemlerden uzak durmaya; demokrasi ve siyasi etik kuralları içerisinde propaganda yapmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. (hukukihaber.net)