El ve ayak parmakları her gün biraz daha eriyen ve birçok iç organını da kaplayan hastalık karşısında çaresiz kaldıklarını belirten anne Aynur Karateke, “Doğumdan 20 dakika sonra kızımın derisi soyuldu. Her seferinde bana, ‘anne ellerini kes benimkine yapıştır’ demesi beni ölümden beter ediyor” dedi.

Diyarbakır dışına çıkamadılar
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yaşayan belediye işçisi 32 yaşındaki Mehmet Karateke ile 25 yaşındaki Aynur Karateke’nin kızları Rojin’in, doğuştan itibaren derisi soyulmaya başladı. Küçük kızın tüm vücudunu saran yaralar ağırlaşınca Rojin’in el ve ayakları da eridi. Elbiseleri vücuduna yapışan Rojin’in annesi Karateke, çaresizce kızının eriyip gitmesini izlediğini söyledi. Anne, “Elbiseleri makasla kesip çıkarmak zorunda kalıyorum. Elbiselerinin bazı parçaları vücuduna yapışık kalıyor. Her seferinde, ‘Anne nolur canımı acıtma’ demesi yüreğimi dağlıyor” diye konuştu.
Kızını imkânsızlık nedeniyle Diyarbakır dışındaki hastanelere götürememekten yakınan anne Karateke, gözyaşları arasında şunları söyledi:
“Her elbisesini değiştirdiğimde, kızım ona acı çektirdiğimi düşünüyor. Okula gitmek istiyor, benden el ve ayak parmaklarını istiyor. Tüm bu isteklerine karşılık veremiyorum. Diğer çocukları görünce oynamak istiyor, yapamadığı için de ağlıyor. Ağzı yara içinde, sadece mamayla besliyoruz. O acılar içinde kıvrandıkça benim de yüreğim kan ağlıyor. Kızımı mutlu eden tek şey ise İbrahim Tatlıses’ten Rojin şarkısını dinlemek.”
Dünyanın birçok ülkesinde rastlanılan kalıtsal bir hastalık olan ‘Epidermolizis büllozanın günümüzde henüz bir çaresi olmadığı belirtildi. Uzmanlar, hastalık sürecinde sadece hastanın travma bölgelerinde enfeksiyon tedavisi yapılması gerektiğini dile getirdi. Radikal