İddiaya göre fitness eğitmeni İbrahim Y. şofbenden sıcak su gelmeyince apartman görevlisinden yardım istedi. Eşiyle birlikte apartman görevlisi olarak çalışan 53 yaşındaki N. D., Y.'in evine giderek şofbene baktı. Teknik ekip çağıracağını söyleyen D.evden çıktı. Yaklaşık 20 dakika sonra tekrar İbrahim Y.'in dairesine giden N. D. bu kez Y.'i yüksek sesli müzik dinlediği için uyararak sesini kısmasını istedi. Y. ise, "Hadi abla işine bak" diyerek D.'yı ittirdi. D.'nın da karşılık vermesi üzerine çıkan arbede sonrası İbrahim Y. evde bulunan bıçakla N. D.'nın boğazını keserek öldürdü.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Y. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Hayatını kaybeden N. D.'nın eşi M. D. ve kızı N. D. da duruşmada hazır bulundu.

"EN AĞIR CEZA VERİLSİN"

Duruşmada söz verilen M. D. sanığın en ağır cezayı almasını istediğini söyleyerek "Eşimi kasten çağırarak kafasına şişe vurarak içeri çekip öldürdü" dedi. D.'nın kızı N. D. da sanığın işlediği suçlar birden fazla olduğunu, sanığın en ağır cezayı almasını istediğini belirtti. Şikayetçi avukatları ise sanığa indirim uygulanmaksızın en ağır cezanın verilmesini istedi. 

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, olay yeri inceleme tutanaklarına göre N. D.'nın cansız bedeninin üst kısmındaki kıyafetlerinin yırtılmış ve vücudunun çıplak olduğunu ve iç çamaşırında sanık İbrahim Y.'in DNA'sının tespit edildiğini belirtti. Sanığın D.'nın yarı çıplak olması ve iç çamaşırından DNA'sının çıkmasına yönelik açıklayıcı bir beyanı olmadığını belirten savcı, olay anında üzerindeki elbiseleri yırtılan N. D.'nın sanığa direnç gösterdiği, vücudunda birden çok kırık ve kesi olacak şekilde darp edilip öldürüldüğü, kendisine yönelik cinsel saldırı eylemine rıza göstermediği ve bu sırada sanık tarafından alıkonulduğu aktarıldı. Mütalaada, sanığın maktulü özgürlüğünden alıkoymak suretiyle işlediği cinsel saldırı suçunu gizlemek için öldürdüğü belirtilerek "Tasarlayarak kasten öldürme", "Cinsel saldırı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

“İNSAN SARRAFISINIZ ADALETİNİZE SIĞINIYORUM"

Sanık İbrahim Y. savunmasında, yüz kızartıcı suç işlemediğini söyleyerek "Olayın kaza olduğu aşikar. Ben kaçmadım, kendim teslim oldum. sizler insan sarrafısınız adaletinize sığınıyorum" dedi.  Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti. Sanık avukatlarına süre veren mahkeme heyeti, sanık İbrahim Y.'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi.