İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün de desteklediği proje kapsamında yükümlülere, 3 ay boyunca kazma, yükleme ve tesviye konularında hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Kurs sonunda, yazılı ve uygulamalı sınavları başarıyla geçerek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “İş Makinesi Operatörlüğü” sertifikasını almaya hak kazanan 11 denetimli serbestlik yükümlüsü, inşaattan ormancılığa, petrolden madenciliğe pek çok sektörde ihtiyaç duyulan gözde bir mesleğin de sahibi oldu.

Sertifika töreninde konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, çağdaş ceza infaz sistemlerinin, suç işleyerek ceza almış kişilerin cezasının infazı sürecinde eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine büyük önem verdiğini belirterek, bu anlamda ülkemizdeki gerek ceza infaz kurumlarının gerekse 2005 yılından sonra faaliyete başlayan ve hızla büyüyüp gelişen denetimli serbestlik müdürlüklerinin oldukça güzel çalışmalara imza attığını ifade etti.

“PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve kentin güçlü sivil toplum kuruluşlarından Adana Kamu Müteahhitleri Derneği iş birliği ile hayata geçirilen projeyi de çok önemsediğini vurgulayan Yurdagül, “Ülkemizin en önemli sorunlarından biri işsizlik. Bir yanda ‘ne iş olsa yaparım( diyen, başka bir deyimle aslında hiçbir alanda uzmanlaşmamış çok sayıda üniversite mezunu işsiz varken, öte yanda da üretim ve diğer faaliyetlerinde nitelikli ara insan gücü ihtiyacı olan sanayicilerimiz ve işadamlarımız bulunmaktadır. Bugünkü proje, bir yandan projeye dahil olan denetimli serbestlik yükümlülerinin asgari ücretin oldukça üzerinde gelir elde edebilecekleri bir mesleğe sahip olmalarını sağladığı gibi, öte yandan sanayici ve işadamlarımızın nitelikli insan gücü ihtiyacına da bir nebze olsun katkı sunmaktadır. Zaten eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinde temel amaç da faaliyetin sonunda bu tip yararlı sonuçlar elde etmek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Sertifika alan denetimli serbestlik yükümlülerini başarılarından dolayı kutladığını kaydeden Başsavcı Yurdagül, “Projeye desteklerinden dolayı başta AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu olmak üzere, Kızıler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur Kızıler’e, proje için eğitim alanını ve iş makinelerini seferber eden Can Yıkımcılık sahibi Seyfettin Can’a, Erkan Eğitim Kurumları’na, Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcımız Necati Kazak’a ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu da, sertifikasını alan yükümlülerin bundan sonra inşaat sektöründe rahatlıkla iş bulabileceğini belirtti. Yükümlülere seslenen Karslıoğlu, “Kıymetli operatörler, geçmişte yaşadıklarınız geride kalmıştır. Görüyorsunuz ki devlet büyüklerimiz her vatandaşını düşünerek sizin de topluma, kendinize, ailenize ve devletinize yararlı bir fert olmanız gayreti içerisindedir. Devletiniz, elinizdeki sertifikalarınız ile size yeni bir yol açmıştır. Bunun kıymetini bilin” diye konuştu.

Kızıler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur Kızıler ise, inşaat sektöründe iş makinesi operatörü sıkıntısı yaşandığının altını çizerek, bu tür organizasyonların sürekli olmasını temenni ettiğini vurguladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, konuşmaların ardından, projeye katkılarından dolayı Mustafa Uğur Kızıler, Mustafa Karslıoğlu ve Seyfettin Can’a plaket verdi.

11 YÜKÜMLÜ OPERATÖR OLDU

Daha sonra, kursu başarıyla tamamlayan 11 denetimli serbestlik yükümlüsüne, Başsavcı Yurdagül, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ASKON Şube Başkanı Recep Çalışkan, Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Necati Kazak ve Hürriyet Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz tarafından sertifikaları verildi. Tören sonunda bir yükümlü, iş makinesi ile davetlilere kısa bir gösteri sundu.