Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, Yalova Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar Okuyan'a destek vermek amacıyla yönetim kurul üyeleriyle birlikte Yalova'ya gelen Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, AKP'nin ileri demokrasi söyleminin gerçekdışı olduğunu, Başbakan'ın miting alanlarında söylediklerinin doğru olmadığını söyledi.

Yarın sadece Tekel İşçilerinin değil, Türkiye işçi sınıfının yargılanmaya başlayacağını Türkel, "Oysa, bizim yerimize orada devletin güvenlik güçlerinin, kolluk kuvvetlerinin, bakanının, valisinin, emniyet müdürünün ve bu konuda talimat veren herkesin yargılanması gerekirdi. Copu yiyen biz, gazı yiyen biz ama mahkeme önüne çıkarılmak istenen de biz. İşte başbakanın ne kadar gerçekçi olduğunu yaşanan şeyler ortaya koyuyor. Biz sendikalar olarak AKP iktidarı döneminde, yandaş sendikalar dışında AKP gibi düşünmeyen sivil toplum örgütleri ve sendikaların üzerine adeta devletin tüm imkânlarını seferber etmiş durumdalar onları yok etmek, onları susturmak için. Sayın Başbakan'ın söyledikleriyle, ülkeyi yönetirken uyguladıkları arasında çok büyük tezatlıklar var" dedi.

AKP hükümetinin 9 yıllık icraatına bakıldığında söylenenlerin yapılanlarla örtüşmediğini söyleyen Türkel, 3 Haziran Cuma günü Tekel İşçileri tarafından başlatılan direniş sonrasında açılan davanın ilk duruşmasına da katılacaklarını belirtti. Türkel, "Sayın Başbakan 12 Eylül öncesi yapılan referandum öncesi yaptığı konuşmaların gerçek dışı olduğu uygulamalarla ortaya çıkmıştır. Başbakan, o günlerde Türk halkına, sendikalar için söylediği her şey bize göre doğru değildi. 'Yalan söyledi' demeyi içime sindiremiyorum. Ülkeni başbakanı ama doğruları söylemedi. Ülkenin var olan sendikaların üyeleri bile 12 Eylül 2010 Referandumundan bu yana kayboldu gitti. 9 yıldır AKP iktidarına baktığımızda başbakanın söyledikleriyle uygulamada yaşadıklarımız çok farklı" dedi.

Tekel işçileri direnişini simgeleyen bir heykel yaptırdıklarını da dile getiren Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, "Tekel İşçisinin hak arama mücadelesi ve direnişini simgeleyen Direniş heykeli yaptırdık. Bundan sonra yaptığımız ziyaretlerde bu minyatür heykeli de hediye edeceğiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edip bu heykelden vereceğiz" dedi.


ANKA