1'inci Trakya Bisiklet Turu’nun son etabı olan Tekirdağ- Şarköy arasındaki 83 kilometrelik mesafenin startı, bugün saan 10.00’da Tekirdağ Cumhuriyet Meydanı'ndan verildi. 9 ülkeden 11 takımın 77 bisikletçisinin katıldığı bisiklet turunda yer alan 7 İsrailli bisikletçi, İsrail’in yardım gemisine yaptığı silahlı saldırı sonrası herhangi bir saldırı olasılığına karşı polis ekipleri tarafından yakın izlemeye alındı.

Ancak alınan önlemlere rağmen Tekirdağ Barosu avukatlarından Hasan Fehmi Özer İskele Kavşağı'nda önünden geçen ve tişörtünde ‘Tel Aviv’ yazan İsrailli bisikletçiye Filistin bayrağı açarak yumruk savurdu. Yumruk bisikletçiye gelmezken, Avukat Özer polis tarafından gözaltına alındı. Hasan Fehmi Özer'in gözaltına alınmasına tepki gösteren ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi olduğu belirtilen Hasan Uyar da gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen 2 kişinin sorgusu sürüyor.

Öte yandan, yarışlar başlamadan kısa bir süre önce İsrailli bisikletçilere tahsis edilen aracın üzerinde bulunan “İsrail” yazılarının olası bir saldırıya karşı söküldüğü öğrenildi.


Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ, (DHA)