Sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak'ta Bakırköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce olaya karışan şüphelilerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, olayın failleri olan Kadir Y. ve Ali Y. da aralarında bulunduğu 11 şüpheli 29 Ocak'ta yakalandı.

Devam eden soruşturmada, şüphelilere yardım ve yataklık yaparak kaçmalarına imkan sağlayan 6 kişi daha yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aralamalarda 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca cinayette kullanıldığı düşünülen ruhsatsız tabanca, yapılan kamera çalışmaları sonucunda Yeşilköy Sahili kayalıklarının altında gizlenmiş halde bulundu. Ruhsatsız tabancanın yapılan balistik incelemesinde Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kullanıldığı belirlendi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Sanıklar Kadir Y., Seccad Y., Serkan D., Fatih Okan K. Burak O. ve Uğurcan B. hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak', 'silahla kasten yaralamaya iştirak', 'silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıklar Gökhan K. ve Kerem Ö. hakkında 'tasarlayarak öldürmeye azmettirme', 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' ve 'silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüse azmettirme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile toplam 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar Gökhan A., İbrahim Ç., İrfan E., Mehmet A., Ahmet Y., Buğra H., Mehmet Sedat S. ve Rasim Türker K. hakkında 'suçluyu kayırma' suçundan 6'şar aydan 5'er yıla kadar, sanık Batuhan A. hakkında ise 'suçluyu kayırma' ve 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

"10 BİN DOLARA ADAM ÖLDÜRÜYORLAR, SENİ DE ÖLDÜRTÜRÜM"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle sonuçlanan olaylar şöyle aktarıldı:

Bakırköy'de Ahmet Yosunlu adına kayıtlı olduğu bir dairenin satışı için emlakçılık yapan sanık Kerem Ö. 'e devredildi. Ö. bu daireyi satmak için müşteri ararken, apartmanın en üst katında oturan müşteki Suphi M. ile tanıştı. Ö. ve M. daireye müşteri bulunması konusunda anlaştı. Suphi M., Kerem Ö.'e 1 milyon 450 bin TL karşılığı daireyi alacak bir arkadaşı olduğunu söyledi. İkili dairenin 1 milyon 480 bin TL karşılığı satılması konusunda anlaştı.

Ancak M., daireyi satın almak isteyen Ohannes Çatak'a 1 milyon 650 bin TL fiyat verdi. Ohannes Çatak daireyi aldıktan sonra Suphi M.'a 170 bin lira satış komisyonu verdi. Sanıklar Kerem Ö .ile Gökhan K., Kapalı Çarşı'da karşılaştıkları Ohannes Çatak'ın daireyi 1 milyon 650 bin TL'ye satın aldığını öğrendi.

Kerem Ö., Suphi M.'ı arayarak, satış komisyonu olarak aldığı 170 bin TL'den haberdar olmadığını söyledi. Suphi M.'ın önce bu parayı aldığını inkar etti. Gökhan K. bunun üzerine 'Bizim aradaki 170 bin liradan haberimiz yok, alıcı yanımızda, ondan öğrendik. Bu parayı bize ödemen gerekiyor' dedi.

Gökhan K., Kerem Ö.'ün kendisine 450 bin TL borcu olduğunu, Ohannes Çatak'ın ise Kapalı Çarşı'dan arkadaşı olduğunu söyledi.

23 Kasım 2021'de Gökhan K., Suphi M.'ı arayarak 'Aradaki farkı bana vereceksin' dedi. M., ödeme yapmayacağını söyleyince K., '10 bin dolara adam öldürüyorlar, seni de öldürtürüm' dedi.

DREJ ALİ'NİN KORKUTUCU GÜCÜYLE SÖZ SAHİBİ OLMAYA ÇALIŞTILAR

M. ile tartışan K., 'Ben sana ağabeylerimi göndereyim' diyerek telefonu kapattı. Suphi M., bu tartışmadan huzursuz oldu ve 60 bin lira ödemeyi kabul etti. Gökhan K., 'Ben işi başkalarına paslamıştım, 60 bin TL bana vereceklerdi, gerisini kendileri alacaklardı' diyerek 100 bin TL istedi. M.'ın bunu kabul etmemesi nedeniyle tehdit etmeye başladı. Gökhan K., sanık Seccad Y.'e ulaşarak söz konusu parayı tahsil etmesini istedi. Seccad Y., M.'ı önce Yeşilköy'de aradı. Bulamayınca arkadaşı olan sanık Kadir Y.'a durumu anlattı. Y., eski kiracısı olan Suphi M.'ı tanıdığını söyleyerek, ikisiyle bir buluşma teklif etti. Kadir Y. ve Ali Y., Bakırköy ve çevresinde 'Drej Ali' lakabıyla tanınan amcaları Ali Y.'ın korkutucu gücünü kullanarak, yıllardır bölgede söz sahibi olmaya çalışıyordu. Kadir Y. aile geçmişinden kaynaklı korkutucu gücüyle Suphi M.'ı ikna edebileceği düşündü. Gökhan K. ise Suphi M.'dan almaya çalıştığı 100 bin TL'nin, 50 bin TL'sini Ali ve Kadir Y. ile Seccad Y.'e vermeyi planladı.

ARKADAŞINA DESTEK OLUNCA, HEDEF HALİNE GELDİ

Bakırköy'de 9 Aralık 2021'de bir restoranda gerçekleşen görüşmeye maktül Şafak Mahmutyazıcıoğlu Suphi M.'ın yanında geldi. Mahmutyazıcıoğlu'nun M.'a destek olması nedeniyle Kadir Y. ve Seccad Y. söz konusu parayı alamadı. Sanıklar Kadir Y. ve Seccad Y. bu nedenle maktul Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu hedef alarak, cinayeti gerçekleştirdi.

Sanıklar Kadir Y., Serkan D. ve Seccad Y., Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun 26 Ocak'ta sahibi olduğu Bakırköy'deki balık restoranında gördü. Mahmutyazıcıoğlu'nun restoranında 'korunmasız ve açık hedef' olduğu düşüncesiyle cinayet için plan yaptı. Kadir Y., abisi Ali Y.'ı arayarak konu hakkında bilgi verdi. Serkan D. ve Seccad Y., Abdulkadir K. ile buluşarak cinayet silahıyla restorana döndü. Kadir Y. ile Serkan D., restorana girerek Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek istedi. Bir süre sonra Şafak Mahmutyazıcıoğlu yanlarına geldi. 

Ali Y. ve Seccad Y.'in de restorana gelmesinden sonra Kadir Y., önce Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na ardından da şoförü Murat Bilmez'e ateş etti. Sürünerek dışarı çıkmaya çalışan Mahmutyazıcıoğlu'na bir kez daha ateş eden Kadir Y., Ali Y.'la birlikte restorandan ayrıldı. Seccad Y. ve Serkan D. sokağın köşesinde sağlık ekiplerinin müdahalesini izledikten sonra ayrıldı.

"ÖZÜR DİLEYECEK YOKSA ŞAFAK'I VURACAĞIZ"

İddianamede Gökhan K.'a ait cep telefonu incelemesinde Kerem Ö. ile WhatsApp yazışmalarında Seccad Y.'in Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na mesaj atarak küfürlü konuştuğu tespit edildi. Mesajlarda 'Paramızı verin siz burada hayırdır', 'Fazlasıyla alacağız diyorlar', 'Şimdi makinem olsa hepsine sıkardım', 'Şimdi Kadir abi aradı. 'O Şafak gelecek senden özür dileyecek, yoksa vuracağız' dediler şeklinde mesaj attığı da kaydedildi.

İncelemelerde 11 Kasım tarihli 'Paramızı alalım da, gelirse hepsi, 50'sini bunlara dağıtacağım', 'Şimdi özür dileyecek. İtaatsizliğin raconunu biz koymadık ama, biz keseriz', 'O Suphi'yi de döveceğim ama, şimdi değil 5-10 veririz çocuklara döverler' içeriğinde mesajlar belirlendi.

"YENGE, ŞAFAK ABİ VURULDU"

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken'in ifadesi de müşteki sıfatıyla iddianamede yer aldı. Erken ifadesinde "26 Ocak günü eşimle dışarıya çıktık. Eve geçerken eşim Şafak, Serkan Yazıcıoğlu ile buluşmak üzere telefon görüşmesi yaptı. Şafak beni eve bıraktıktan sonra şoförle evden çıktı. Serkan Yazıcıoğlu ile birlikte Fikret Orman, Ahmet Ürkmezgil ile birlikte olacağını söylemişti. İlerleyen saatlerde Murat Bilmez beni aradı ve 'Yenge ben yaralandım, Şafak abi de vuruldu, farklı hastanelerdeyiz' dedi. Ben hastaneye gittim. Orada vefat ettiğini öğrendim. Ben eşime karşı bu saldırıyı yapan şahısları daha önceden tanımam. Şikayetçiyim" dedi.

"BELİNDEN SİLAH ÇIKARTIP 2-3 EL ATEŞ ETTİ"

Olayda yaralanan şoför Murat Bilmez ifadesinde şunları anlattı:

"Ben Ece Erken'in özel şoförüyüm. Normalde Şafak Beyin şoförü olan dayım Mehmet Akbal'dır. İzinli olduğundan o gün Şafak beyin şoförlüğünü ben yapıyordum. Saat 15:00 sıralarında evden balık restoranına geldik. Daha sonra arkadaşları olan ve şu an isimlerini hatırlamadığı iki gazeteci ve Fikret Orman geldi. 3-4 saat birlikte oturdular. Tahminen 21.00 sıralarında Fikret Orman ayrıldı. Şafak Bey gazetecilerle oturmaya devam etti. Ben ayrı bir masada tek başıma oturuyordum. Saat 00:30 sıralarında iki şahıs geldi. Şafak Beyin yanına gelerek görüşmek istediklerini söylediler ve yanda bulunan boş masaya oturdular. Şafak Bey 5 dakika sonra şahısların masasına oturdu ve konuşmaya başladılar. 3-5 dakika sonra 2 kişi daha gelerek masaya oturdu. Kısa bir süre konuştuktan sonra ilk oturan iki kişiden birisi belinden silahı çıkartarak Şafak Bey'e doğru 2-3 el ateş etti. Ben şahıslara bağırınca bana da bir el ateş ettiler. Sol bacağımdan baldır kısmından yaraladım. Dört şahıs olay sonrası yaya olarak koşarak kaçtılar. Ben ambulansla hastaneye getirildim. Şahısları görmem durumunda teşhis edebilirim. Olayı gerçekleştiren şahısların kim olduklarını bilmiyorum. Beni yaralayan kişilerden şikâyetçiyim."

"TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRME"

İddianamede sanıklar Ali Y. ve Abdulkadir K. hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak', 'silahla kasten yaralamaya iştirak', 'silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs' ve 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9'ar aydan 12 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar Kadir Y., Seccad Y., Serkan D., Fatih Okan K., Burak O. ve Uğurcan B.hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak', 'silahla kasten yaralamaya iştirak', 'silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüs etme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Sanıklar Gökhan K. ve Kerem Ö. hakkında 'tasarlayarak öldürmeye azmettirme', 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' ve 'silahla birden fazla kişi ile birlikte işyerinde geceleyin yağmaya teşebbüse azmettirme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile toplam 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar Gökhan A., İbrahim Ç., İrfan E., Mehmet A., Ahmet Y., Buğra H., Mehmet Sedat S. ve Rasim Türker K.  hakkında 'Suçluyu kayırma' suçundan 6'şar aydan 5'er yıla kadar, sanık Batuhan A. hakkında ise 'Suçluyu kayırma' ve 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi. (Hürriyet)