Mengü için ilk olarak TBMM’de bir tören düzenlendi. Törene TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Başkan Yardımcısı Av. Ünsal Toker, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sabri Erdal Güngör de katıldı. Törende Mengü için saygı duruşunda bulunuldu. Feyzioğlu ve TBB Yönetim Kurulu üyeleri, Mengü’nün acılı ailesine başsağlığı ve sabır diledi.

Kocatepe Camii’nde gerçekleştirilen cenaze namazı sonrasında Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilen merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Gazeteci Nevşin Mengü ve Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü'nün babası olan Şahin Mengü, 4 Nisan 1948'de Kastamonu İnebolu'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Mengü, serbest avukat olarak çalıştı. Türkiye Barolar Birliği genel sekreteri ve Türk Eğitim Derneği genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Mengü, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde CHP' den Manisa milletvekili seçildi. Eski Başbakan Bülent Ecevit'in sıkıyönetim döneminde avukatlığını yapan Mengü, daha sonra eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatlığını üstlendi.