İstanbul'da Büyükçekmece Çocuk Mahkemesi’nde duruşmaya geciktiği için çantasını x-ray cihazından geçirmeyen avukat Gamze Gökoğlu, polisin tacizine uğradı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Gökoğlu ve avukatları, olay anına ait kamera görüntüleri ile birlikte şüpheli polis hakkında kamu davası açılmasını talep etti. 

23 Ocak’ta meydana gelen olayda, Büyükçekmece Çocuk Mahkemesi’ndeki duruşması için adliyeye giden avukat Gamze Gökoğlu, avukatlık kimlik kartını kapıdaki görevli polis memuru A.A’ya göstererek adliyeden içeri girmek istedi. Ancak Gökoğlu’nun girişi polis memurunun fiziki müdahalesiyle engellendi. Olayı Evrensel’e anlatan Gökoğlu, “Duyarlı kapıdan çantamla birlikte geçtikten sonra polis memuru beni birkaç adım ilerde durdurdu. Çantamda dosyalarım ve şahsi eşyalarım vardı, cihaz herhangi bir sinyal vermedi. Polis memuruna avukat olduğumu duruşmaya gireceğimi söyleyerek kimliğimi de gösterdim. Buna rağmen beni keyfi bir biçimde vücuduyla ve kollarıyla sararak fiili olarak itti. Vücuduyla ve elleriyle benim vücuduma dokunarak ve iterek taciz boyutunu da aşacak nitelikte saldırı mahiyetinde beni itti” dedi. Duruşma saatinin 09.20’de olduğunu belirten Gökoğlu, polis memurunun 09.40’a kadar kendisini içeri almadığını söyledi. Gökoğlu, görevini yapmasına engel olan polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu. 

‘OLAY ANININ KAMERA KAYITLARI İSTENDİ’

Gökoğlu’nun avukatları yaptıkları suç duyurusunda, polis memurunun hem müvekkillerini taciz ettiğini hem de görevini yapmasını engellediğini belirterek polis memurunun vücut dokunulmazlığını ihlal eden fiziki müdahelesinin TCK kapsamında cinsel saldırı suçunu oluşturduğuna vurgu yaptı. Avukatlar olay anının kamera kayıtlarını istedi. Olay anına şahit olan CMK Büyükçekmece Bölge sorumlusu avukat Oğuz Kayıran da vermiş olduğu tanık ifadesinde, “Sabah 09.25-09.30 sularıydı. Giriş yapılan kısımdan polis memurunun bir bayanla x-ray cihazında yaklaşık 5-6 metre içeride tartıştığını gördüm. Bayanın avukat olduğunu ve kimliğini gösterdiğini gördüm. Bayan ‘Çocuk mahkemesinde duruşmam var isterseniz tutanak tutun’ diye seslendiğini işittim. Bunun üzerine polis memuru yüksek sesle ‘Hayır giremezsiniz çantanızı aramadan alamayız başsavcının emri var’ dedi ve kollarını açarak vücuduyla da temas ederek avukatı bu şekilde neredeyse x- ray cihazına kadar ittirdi. Büyükçekmece Baro Temsilcisi olduğum için müdahalede bulunmak istedim. Siz ne yapıyorsunuz bu şekilde avukata dokunamazsınız bu hareketler cinsel tacize girer burada eğer emri uygulayacaksanız bayan polis bulundurmanız gerekir. Ayrıca müdahale de tacize varan şekilde olmaz dedim. Bana da ‘siz ne karışıyorsunuz’ diye çıkıştı” dedi. 


Haber: Cansu Pişkin / Evrensel