Olay, Erdemli Belediyesi’nin nikah salonunda meydana geldi. İcra Müdürlüğü’nce satışa çıkarılan dairenin işlemlerini takip eden avukat Muhteşem Tekin Turhan ile ev sahibinin ağabeyi Enver A. arasında, bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışma, kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüşürken Enver A., yanında taşıdığı bıçağı Turhan’ın göğsüne sapladı. Yaralanan Turhan, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Enver A. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Tedaviye alınan avukat Muhteşem Tekin Turhan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

TBB'DEN KINAMA

Mersin Barosu'na kayıtlı Avukat Muhteşem Tekin Turhan, Mersin'in Erdemli ilçesinde görevini yaparken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanması üzerine Türkiye Barolar Birliği kınama mesajı yayınladı.

TBB'den yapılana açılamada "Şiddetin esir aldığı gözü dönmüş bir saldırgan, önce ihaleye girmesin diye meslektaşımızı tehdit etmiş, tehdit etmekle de kalmamış falçata ile sırtından ve göğsünden yaralamıştır.

Avukat meslektaşımız Muhteşem Tekin Turhan'ın mesleğini yaparken yaralanmasından ötürü derin üzüntü duyuyor, kendisine acil şifalar dilerken bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Saldırganın hukuk içinde hak ettiği cezayı alması için Mersin Baromuzla birlikte soruşturmanın yakından takipçisi olacağımızı bildiriyor, Mersin Baromuza ve tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu tür hain saldırılar, bizleri savunma mesleğini en iyi şekilde yerine getirme idealimizden döndürmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.