Adana Barosu mensubu Avukat Levent Karakaya, bugün (27 Nisan 2021) öğleden sonra bürosundan çıktıktan sonra aracına binerken uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralandı.

Özel bir hastanede tedavi altına alınan Karakaya'yı Baro Başkanı Avukat Veli Küçük ve Baro Başkan Yardımcısı Avukat Sabahattin Gümüş ziyaret etti. Avukat Levent Karakaya'nın yaşamsal tehlikesi bulunmuyor.

Adana Barosu'dan yapılan açıklamada "Saldırganın hukuk çerçevesinde en ağır cezayı almasının takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

LANETLİYORUZ

Baroda yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Türkiye’nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız ne yazık ki uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış veya öldürülmüştür.

Yaşanılan bu çağdışı ve vahşi olay, hem bir avukatın hem de bir yurttaşın güvende olmadığının en büyük kanıtıdır.

Bizi asıl üzen bu tür sözlü ve fiili saldırıların toplumumuzda sıradanlaştırılması ve olağan hale getirilmiş olmasıdır.

Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir.

Adana Barosu olarak, yurttaşlarımızın adalete erişiminin ve hak arayışının güvencesi olan avukatlara ve avukatlık mesleğine yapılan bu saldırıyı en sert şekilde LANETLİYOR ve PROTESTO ediyoruz."