Havayolu şirketlerinin rötarlı hizmet vermesi sonucu bir çok kişi mağdur olmakta. Avukat Sinan Sipahi’de rötarlı uçuşu sonucu havayolu şirketinden zararının karşılamasını istedi ancak talebi karşılık bulmadı. Bunun üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvuran Sipahi, zararının karşılığı olarak bin 893,89 TL almaya hak kazandı. 

'ÖRNEK KARAR'

Hukukihaber’e konuşan  Avukat Sinan Sipahi, “Tüketici Hakem Heyetine başvuru sebebim, vatandaşlarımız sık sık karşılaştığı rötarlar sebebiyle mağduriyetlerinin giderilmesi için bir nebze de olsa örnek bir karar elde etmekti. İstanbul havalimanının ulaşım açısından sıkıntılı bir konumda olması sebebiyle, bir çok vatandaşımız sadece  havalimanına ulaşmak için uzun bir süre yolculuk yapmak zorunda kalmaktadır. Bunun üstüne uçuşları da rötar yapınca büyük bir mağduriyet oluşmakta. Bu nedenle, vatandaşlarımızın Tüketici Hakem Heyetine başvurup haklarını talep etmelerinden daha doğal bir şey yoktur.” dedi.

Yaşanılan mağduriyetle ilgili hava yolu şirketi ile irtibata geçmesine rağmen zararının karşılanmayacağının belirtildiğini ileten Sipahi, sözlerine şöyle devam etti; “Bu nedenle Tüketici Hakem Heyetine başvurma kararı aldım. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 14.maddesi gereği hizmeti sağlayan özel hava yolu şirketinin yaşadığım mağduriyetten sorumlu olduğu açıktı. Bu süreç sonucunda Maltepe İlçe Tüketici Hakem Heyeti zararımın tazmini amacıyla bin 893,89 TL nin tarafıma ödenmesine karar verdi.” 

4 SAAT 14 DAKİKA GECİKME 

Maltepe İlçe Tüketici Hakem Heyeti kararında uçuşun 4 saat 14 dakika gecikmeli olarak gerçekleşmesi sonucunda Sinan Sipahi'nin aktarma uçuşuna katılamaması nedeniyle uçuş ve konaklama ücretinin havayolu şirketi tarafından karşılanmasına karar verildi. (hukukihaber.net)

Tüketici Hakem Heyeti kararı şöyle;