Avukat Fatih Mehmet Yoğurtçu, telefonda avukatlık ücretini soran Tapan'a, şu karşılığı veriyor: "Mesela Temizöz davasında ödenmiş. Ödeneceğini tahmin ediyoruz biz; çünkü heyetteki kişilerle görüştük, tamam dediler." Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz'ün avukatlık masrafları da Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) tarafından karşılanmıştı. Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasının müdahil Avukat Tahir Elçi'ye verilen cevapta, Temizöz'ün açığa alınmadığı, görevine devam ettiği ve müdafilerinden bir avukatın masraflarının JGK bütçesinden karşılandığı bildirilmişti.

Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan, Ergenekon davasının Erzincan ayağı sanıklarından. Albay Ali Tapan'ın Erzincan İddianamesi'nin ek klasörlerinde yer alan bir telefon görüşmesi dikkat çekiyor. 12'nci ek klasörün 60'ıncı sayfasında bulunan kayda göre, Albay Tapan, avukatı Fatih Yoğurtçu'yu 18 Aralık 2009'da aramış. İkili arasında hal hatır sormanın ardından diyalog şu şekilde devam ediyor:

Avukat Fatih: Bir isteğiniz var mı Ankara'dan?

Ali Tapan: Şimdi şey ücret görüşmedik senle de bi onu, bi ne yaptık ne söylüyorsunuz?

Fatih: Bunun şöyle görüştük, bu biliyorsunuz yasal bir hakkınız. Sizin için devlet ödüyor.

Ali Tapan: Bunu ödeyemez zannedersem, ben yönetmeliği inceledim.

Fatih: Biz şeyle görüştük, tahmin ediyorum ödeyecek. Kurulda olan yönetmelikte o kurulda olan, gönderin önümüze gelsin dediler.

Ali Tapan: Hee!

Fatih: Benzer başka şeylerde ödeme yapmışlar, tam motamot benzemiyorsa da, böyle adli görev, terör görevi olmadığını düşündüğümüz başka işlerde ödeme yapılmış, mesela Temizöz davasında ödenmiş.

Ali Tapan: Hee!

Fatih: Ödeneceğini tahmin ediyoruz biz; çünkü heyetteki kişilerle de görüştük, tamam dediler.

Ali Tapan: Hııı!

Fatih: Yani zaten bu tür durumlar için yönetmelik düzenlendi, yani adli kolluk görevlilerinin bu tür davalarda... Sonuç çıkmazsa sizinle görüşürüz, sorun değil bizim açımızdan.

Sonuçta biz de aynı teşkilattanız, o konuda bir acelemiz yok yani.

Ali Tapan: Tamam.

Fatih: Endişe etmeyin, o konuda bir sıkıntı olmaz. Biz ödeneceğini tahmin ediyoruz, müracaatımızı yapalım, gelişmeleri halledelim.

Ali Tapan: Tamam.


Zaman