Batman Adliyesi’nde bir şüpheliyi darp eden polise karşı çıktığı gerekçesi ile Batman Barosu avukatlarından Orhan Alphan darp edildi. Dün meydana gelen olay sonrası polis memuru hakkında gözaltı işlemi yapılmadan savcılık ifadesi alındı, adli kontrol şartı ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Polis memuru daha sonra serbest bırakıldı. Avukatlar yaşananlara tepki göstermek amacıyla sahurda kent merkezinde yürüyüş düzenledi.

YÜRÜYÜŞ ENGELLENMEK İSTENDİ

Batman Baro Başkanı Erkan Şenses’in de aralarında olduğu yüzü aşkın avukat Batman Adliyesi’nden Atatürk Parkı’na yürüdü. Yürüyüşlerinin ardından açıklama yapan Şenses, “Savcılık mesai arkadaşlarını korumacı bir yaklaşım ile adli kontrol ile yetinmiştir. Bu durumu avukatlar olarak kabul etmiyoruz” dedi. Şenses tutuklama olana kadar eylemlerinin kesintisiz devam edeceğinin duyurusunu da yaptı.

Avukatların yürüyüşü Diyarbakır Caddesi’ne vardığında polis tarafından engellenmek istendi. Batman İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile Şenses kısa bir süre görüşme yaptı. Barışçıl demokratik haklarını kullandıklarını ifade eden Şenses’e emniyet müdürü yürüyüşe izin verilmeyeceğini iletti. Yapılan görüşmelerin ardından çevik kuvvet ve avukatlar arasında arbede yaşandı. Bunun ardından avukatlar yürüyüşlerine slogansız devam etti.

‘ÇİFTE STANDART’

Yürüyüş sonunda Atatürk Parkı önünde basın açıklaması düzenlendi. Şenses, insanların ifade özgürlüklerini kullandığı için gözaltı işlemlerinin ardından adliye çıkarılarak tutuklandığını hatırlattı. Çifte standardı kabul etmediklerini söyleyen Şenses, polis memurunun gözaltına dahi alınmadan adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını belirtti. Şenses daha sonra “Can kasteden eylemlerde tutuklama esastır. Bugün savcılık mesai arkadaşlarını korumacı bir yaklaşım ile adli kontrol ile yetinmiştir. Bu durumu avukatlar olarak kabul etmiyoruz. İlgili polis memuru tutuklanıncaya kadar basın açıklamaları yapacağımızı duyuruyoruz” şeklinde konuştu. (GazeteDuvar)