“TAHKİM ADİL YARGILAMA VE HIZLI SONUCA ULAŞMAMIZA OLANAK SAĞLAR”

TBB’nin, 4-5 Aralık 2021 Genel Kurul’undan sonra TBB Tahkim Merkezi’ni ve kurallarını yeniden ele aldığını belirten Av. Semih Gökayaz, “TBB Tahkim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanlığına bu konuda deneyimli meslektaşımız Av. Mehmet Rifat Bacanlı getirildi. Kendisi bir misyoner gibi il il gezerek Tahkim konusunu anlatıyor. Yargının ağır kriz içinde olduğu bir zamanda , tahkim bizler için adil yargılama ve hızlı sonuç alma açısından önemli bir alternatif çözüm yoludur.

Bugün aramızda alanlarında etkin ve yetkin çok kıymetli hocalarımız var. Güzel ve keyifli bir çalışma olacağına inanıyorum.” dedi.

“SORUNLARIMIZI KISA SÜREDE ÇÖZÜYORUZ”

Av. Gökayaz, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 13.06.2022 tarihli hukuka aykırı genelgesi konusunda Ankara’da (21.06.2022) TBB Başkanımız Av.Erinç Sağkan ile birlikte Adalet Bakanlığı’nda görüşme yaptıklarını ve konunun en kısa sürede çözümü için çalışıldığı bilgisini paylaştı.

“ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Çalışmaları hakkında bilgi veren Av. Gökayaz,  “Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Bağımsız savunmanın önüne çıkarılan engelleri hep birlikte aşmak ve mesleğimizi daha iyi koşullarda ifa etmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmaları planlıyoruz. Özellikle de kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları ve avukat hakları merkezleri önemli ve etkin çalışmalar yapıyor. Meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlara en kısa sürede çözüm buluyoruz” dedi.

Daha sonra; Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Öğretim Üyesi Av . Doç. Dr. Hakan Albayrak ‘Tahkim Sözleşmesi’, TBB Tahkim Merkezi Başkanı Av. Mehmet Rifat Bacanlı ‘TBB Tahkim Yargılaması’, TBB Tahkim Merkezi Raportörü Av. Özgün Deniz Sarıçiçek ‘TBB Tahkim Kuralları’ hakkında sunumda bulundu. Seminer soru-cevap bölümüyle devam etti.

Seminer, konuşmacılara Baromuz adına teşekkür plaketi takdim edilmesiyle sona erdi.