.

.

.

.

17 Ocak 2019 Perşembe Günü Saat 9.30'da Yapılacak Mahkeme Toplantısı Gündemi

.

.

.

GENEL KURUL

Sıra

No:

Başvuru No:

Başvuru Konusu

Sonuç

1.

2014/16482

Başvuru, Van'da meydana gelen ikinci depremde yıkılan otel binasına ilişkin ilk depremden sonra hasar tespit çalışmalarını gereği gibi yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesi nedeniyle yaşam hakkının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

2.

2014/6100

Başvuru, Güney Afrika Cumhuriyetinde Türk vatandaşları tarafından işlendiği iddia edilen kasten öldürme olayına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından etkili bir soruşturma yürütülmemesi nedeniyle yaşam hakkının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

3.

2015/19496

Başvuru, kamu görevlisi olan başvurucunun milletvekili olmak için istifası sonrasında mesleğe geri dönüş talebinin reddi nedeniyle seçilme hakkının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

4.

2015/11192

Başvuru, temsil yetkisini haiz olmamasına rağmen yönetim kurulu üyesi olduğu şirketin kamuya olan borçlarından dolayı başvurucunun sorumlu tutulması nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.

Kabul Edilebilirlik ve Esas

5.

2017/15698

Başvuru, yargılama devam ederken çıkarılan yasa ile davanın ortadan kaldırılması suretiyle uyuşmazlığın esasına yönelik talebin karara bağlanmasının engellenmesi nedeniyle karar hakkının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.

Kabul Edilebilirlik ve Esas