Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, Kumpas Davası duruşmasının gerçekleştiği Silivri'de basın toplantısı düzenledi. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Ben 14 Şubat'ta 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' demiştim. Sonra 15 Temmuz'da birçok insanımız şehit oldu. FETÖ, hala bitmemiştir. Bu örgütü öyle 3 yılda 5 yılda bitiremezsiniz.

- Sakın bölünmeyin. Ortak noktamız Fenerbahçe. Bugün Fenerbahçe TV’yi burada gördüm, mutlu oldum. Ama FB TV bir doğum günümü bile kutlamıyor.

- Bir daha Fenerbahçe Başkanı olmayacağım, görev almayacağım. Ancak ben Fenerbahçe'ye küsemem, darılamam. Yönetimler görevlerini yapamazsa giderler, yerlerine yenileri gelir.

- Ne Aziz Yıldırımcı olun ne Ali Koççu olun. Bugün FB TV bir doğum gününü bile kutlamıyor. Orayı ben kurdum, acıları ben çektim. En büyük paydamız Fenerbahçe olmalı. Böyle olmazsa elimizden Fenerbahçelilik gider.

"FETÖ'nün Türk futboluna verdiği zararın giderilmesini istiyoruz"

Fenerbahçe eski asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise şunları söyledi:

"Kamuoyunda, bu davanın artık yeteri kadar gündemde olmadığı eleştirileri vardı. Bugün bunun bir başlangıcı olacak. Gördüğümüz üzere camiamız harekete geçerse yeniden bu davayı gündeme getirebiliyor. Bu davanın bir an önce karara bağlanmasını istiyoruz. Bu davanın spor içindeki paydaşları ne yazık ki hala ayıklanmadı. FETÖ'nün 3 Temmuz'dan beri Türk futboluna verdiği zararın giderilmesini istiyoruz. Bu dava FETÖ’nün Türk mahkemelerine hesap vermesi açısından önemli. Medyada ve yöneticilerde FETÖ'cü olanların tespitini göremedik. Sosyal medyada Fenerbahçeli gözüküp bu davayı gündemden düşürmeye çalışanlar var. Ali Bey'in açıklamalarından bunun yeniden gündeme geleceğini gördük. Demek ki zamanında yeteri kadar ilgi gösterilmemiş."