Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Alican Kurdaş ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son savunmasını yapan Alican Kurdaş, “2 yıldır tutukluyum. 2 yıldır pişmanlık duymadığım tek bir gün bile olmadı. Ben hayatım boyunca kimseye zarar vermedim. Bu olayda da size yemin ederim kimseye zarar vermek amacında değildim. Baştan beri söylediğim üzere el yapımı küçük bir patlayıcı yaptığımı düşünüyordum. Lakin sonuç öyle olmadı. Öldürmek isteseydim babamı çok rahat öldürebilirdim. Amacım öldürmek değildi. Sonuç istediğimden kötü oldu. Bu sebeple çok pişmanım. Patlayıcının içinde RDX maddesi yoktu, amatör bir patlayıcıdır. Düşündüğümden fazlası olduğu için de çok üzgünüm. Takdiri mahkemenize bırakıyorum. Yaşananlardan dolayı çok pişmanım ve üzgünüm" dedi.

BABA, ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Duruşmada söz alan Müşteki Özdemir Osman Kurdaş’ın avukatı Ali Kemal Atçeken ise, “Müvekkilim, evladının fiili sebebiyle bir elini  kaybeden ve vücudunun bir çok bölgesinde çok ağır yaralanmalara maruz kalan bir babadır ve Türk Ceza Kanunu anlamında bir mağdurdur. Ancak geçen süreçte her şeye ve tüm yaşadıklarına rağmen babalık duygusu, mağduriyet psikolojisinin önüne geçmiştir. Bu olay nedeniyle ile bir evladını zaten kaybeden müvekkil, ikinci çocuğunu da bu olay nedeni ile kaybetmek istememektedir. Bu sebeple şikayetimizden vazgeçiyoruz ve takdiri sayın mahkemeye bırakıyoruz” dedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Alican Kurdaş'ı, babasına yönelik eyleminden dolayı, ‘Tasarlayarak babasını kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıl, Sevgi Özcan'a yönelik eyleminden dolayı ‘kasten yaralama’ suçundan 6 yıl, Şahnur Ağaik'e yönelik eyleminden dolayı ‘Kasten yaralama’ suçundan 3 yıl, ‘Bomba imal etmek’ suçundan da 6 yıl olmak üzere toplamda 35 yıl hapis cezası ve 12 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanık hakkında takdiri indirim sebebi kabul edilebilecek bir hal bulunmadığı gerekçesiyle sanık hakkında herhangi bir indirim uygulamadı.

NE OLMUŞTU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alican Kurdaş'ın, 31 Kasım 2016 tarihinde babası Özdemir Osman Kurdaş'a ait işyerine bombalı paket gönderdiği, paketi açan babasının ağır şekilde yaralandığı belirtildi. Babasının yanında bulunan iki kişinin daha yaralandığı belirtilen iddianamede, Alican Kurdaş hakkında, "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", "Olası kastla öldürmeye teşebbüs", "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda patlayıcı madde kullanmak" ve "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından toplamda 35,5 yıldan 61 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. (Aziz Özen / Hürriyet)