Aytaç Durak'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Benim istifa söylentilerinden haberim yok

- Hayatımın en mutlu anını yaşıyorum. Uzun bir meslek hayatım oldu. 1963'te inşaat mühendisi olduktan sonra Adana Devlet Su İşleri'nde göreve başladım. Bu dönem içinde daha sonra iki dönem belediye başkanlığı olmak üzere 7 defa seçim kazandım.

- Adanalı ahmak değil. Herşeyim Adana'da. Varlığım da Adana'da.

- Yandaş medya mı diyeyim riyakar medya  mı diyeyim. Bu haberler korkunç

- Benim rüşvetle mücadelem çok gerilere gider

- Benim telefonum 24 saat açıktır. Bugün akşam yayına gireceğim. Mustafa Tuncel savcılığa dilekçe verecekti. Ama vermedi niye? O yüzden gidip ben dilekçe vereceğim. O dilekçenin özünde de Mehmet Yılmaz'ın bugünkü yazısından esinlendim
"Kendimi ihbar edeceğim"

- Lütfen yarın sabah namerttir bu insan dilekçeyi vermezse. Yoksa yarın gidip Adana Başsavcılığı'na gidip ben kendimi ihbar edeceğim. Sayın Mustafa Tuncel'in elindeki belgeleri alın inceleyin diyeceği. Benim hiçbir gizlim yoktur. Hayatım boyunca gizleyeceğim bir iş yapmadım.

"Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur"

- Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur. Bu kadar iftira atılırsa Sayın Genel Başkan da duyduğunu söyler. 2 bin daire yapan bir müteahhitlik şirketinin sahibi olarak beni Adanalılar bilir.

- Vergi sıralamalarına girmişim. Bugün en büyük şirketlerin de bilmediği borcu olabilir. Bu arkadaş Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarının odak noktalarından biri. Rüşvet olduğuna dair olayları duyuyordum ama elimde delil yoktu.

"Sayın Bahçeli ile görüşmeden karar vermem"

"Sayın Bahçeli ile yüzyüze görüşmeden birşeye karar vermem. Hayatım boyunca gizli iş yapmadım yaptığım işi gizlemedim. Rüşvet meselesinin üzerine en çok giden benim, hiçbir şaibe yok geçmişimde. Ancak bu medya Allah korusun..."

"Rüşvet kasedini ben verdim"

- Ne zaman kaset geldi. Kasedi savcılığa verdim. Sesli de dinlettim belediye meclisinde bu kasedi ve bu arkadaşın tepkisi büyük oldu. 'Benzin döküp kendimi yakacağım' diyor. Ben konuşursam siz altından kalkamazsınız dedi. 'Lüften susalım sabırla dinleyelim' dedim. Sonuna kadar konuşacaksın dedim. 1 saat 6 daklika konuştu. Ama dediklerinin içinde hiçbir şey yok.

"Sayın Başbakan çok iyi bilir"

- Sayın Başbakan çok iyi bilir belediyelerdeki suistimaller nasıl olur. Beni de onlardan sanıyor ki devamlı müfettişler geliyor. Müfettişler geliyor, gidiyor ama hiçbirşey yok. Şimdi de o müfettişleri denetlemek için birileri geliyor. 6 tane müfettiş geldi. Yenileri gelirse de buyursun gelsin.

"Gayrimenkul zengini olduğum yalan"

- Benim gayrimenkul zengini olduğum iddiaları yalan. Benim şirketim var, devamlı ziraat gelirim var. Milyar dolarlar lafı var ya onun yüzde 1'i değil benim malvarlığım. Hesabı yaparsanız o çıkar. O iddia ettikleri rakamın yüzde 1'i-2'si.

- Her yıl mal beyanımızı veririz. Kimse ortalığı telaşa vermesin. Gizli bir şey kalmaz.

- Belediye başkanlığım zamanında edindiğim mallarla ilgili söylentiler var. Ahlaksızlar onu diyenler. Yalancılar.

- Benimle uğraşanlar hep mahkum oldu. 5 kişiyi mahkum ettirdim, daha da olacaklar.

- Türkiye’de en uzun süre Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış insanım. Belediye başkanı olmasaydım servetim çok daha fazla olacaktı.

"Servetim Rahmi Koç'tan fazla değil"

- Yani benim servetimin Rahmi Koç'tan fazla olduğunu söylüyorlar. Ama benim öyle servetim de, yaşantım da yok.

Cnn Türk