2016 yılında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti;

Korsan taksicilik yapan Eşref N., olaydan 3 yıl önce boşandığı Gönül A. ile birlikte yaşamaya başladı. Ancak ikili arasında anlaşmazlık çıktı. 3 gün eve gitmeyen N., olay sabahı binanın önüne geldi. Çift burada tartışmaya başladı. Tartışmaya kadının üst katında yaşayan yakınları da dahil oldu. Bu sırada Gönül A. eve girerek balkona çıktı. A. balkonda N. binanın giriş kapısı önünde oldukları halde tartışmaya devam etti.

Aracından tabancasını alan N., havaya doğru ateş etti. Ancak tabancadan çıkan kurşunlardan biri A.'nın evinin üst katındaki dairenin balkonunda uyuyan teyzesinin kızı Duru Öğtem'in başına isabet etti. Ağır yaralanan küçük kız, gelen ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak hayatını kaybetti.

Polis, Eşref N.'i gözaltına aldı. 4 ayrı suçtan poliste kaydı olduğu ortaya çıkan N., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

'MERMİ BİR ŞEKİLDE İSABET ETMİŞ'

Hakkında İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklu yargılanan N., son savunmasında olayın kaza olduğunu iddia ederek, "Sokakta tartıştıktan sonra eski eşim eve çıktı. Balkondan bana küfür etmeye başladı. Bu sırada üst balkonda birinin olduğunu bilmiyordum. Eşimle tartışırken tabancayla havaya ateş ettim. Ayağım tökezlediği için hedef alarak ateş etmedim. Ateş ettiğim mermi bir şekilde gidip küçük Duru'ya isabet etmiş" dedi. Sanık avukatı da suçun 'taksirle ölüme sebebiyet verme' şeklinde işlendiğini öne sürerek müvekkilinin bu doğrultuda yargılanması gerektiğini iddia etti.

Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli, sanıktan şikayetçi olduklarını, kasten öldürme suçundan en ağır cezanın verilmesini istediklerini ifade etti. Savcı da mütalaasında sanığın 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, N.'i, 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 'ruhsatsız silah kullanma' ve 'silahlı tehdit' suçlarından da 3 yıl 5 ay 12 gün hapis cezasına mahkum etti.

Sanık avukatının temyiz ettiği kararı, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi onadı. Dosyanın gönderildiği Yargıtay'ın da onaması halinde karar kesinleşecek.