Eşsiz bir zafer kazanarak dünyaya örnek oldular

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Merkez Genel Sekreteri Av. Tuğçe Arslan, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada benzeri olmayan bir ilki oluşturmakla birlikte geleceğin cumhuriyet nesillerine atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Bu tarihlerde bu vatanın evlatları, aziz ecdadımız büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak eşsiz bir zafer kazanmış ve diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. Bizler bu önem ve aldığımız iradeyi daha çok demokrasi daha güzel bir ülke olarak yarınlara miras bırakacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siz çocuklarımıza verdiği önemi vurgulayan sözleri ile konuşmamı noktalamak istiyorum. “Küçük hanımlar küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Bu duygularla bütün çocukların 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor hepinize sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

23 Nisan tarihi demokrasimiz için önemli

Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, çocukların baroyu şenlendirmesinden oldukça mutlu olduğunu ifade etti. Başkan Yıldız, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Atamız, dünyada bir ilki gerçekleştirerek bir bayramı çocuklara özgülemiş ve onu da tam Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı güne denk getirmiştir. Atamız bu düşüncesi ile demokrasinin, birlikte karar vermenin önemine vurgu yapmıştır. Bu yüzden 23 Nisan tarihi bizler için çok kıymetli. Umarım tüm 23 Nisan’lar anılarımızdan asla silinmez ve dünyadaki tüm çocuklar mutlu yarınlara kavuşur” diye konuştu.

Çocuklarımızla birlikte olduğumuz için heyecanlıyız

Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, “Maalesef pandeminin gölgesinde 2 tane Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçirdik. Pandemiden sonra ilk defa çocuklarımızla birlikte olduğumuz için çok heyecanlıyız. 23 Nisan ruhunu bizlerle paylaştığınız için çocuklarımıza ve ailelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Etkinliğimizle sözün bugün çocuklarda olmasını istedik. Çocuklarımızın bizlerden, gelecekten neler beklediğini, nasıl bir dünya hayal ettiğini ve barolar ile avukatlardan beklentilerini dinlemek istiyoruz. Buradaki tüm çocuklarımızı kürsüye davet edeceğiz ve onları tek tek dinleyeceğiz.  Çekinmeden tüm çocuklarımızın her istediklerini söylemelerini bekliyoruz. Söz çocuklarda…” şeklinde konuştu.